Een nieuwe Assassin’s Creed-game in 2017 is geen zekerheid

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Een nieuwe Assassin’s Creed-game in 2017 is geen zekerheid

Het nieuws dat Ubisoft een jaartje verlet neemt met een van hun grootste franchises, Assassin’s Creed, was voor de fans destijds een reden om heel eventjes te treuren. Met een betere kwaliteit in het achterhoofd namen ze het nieuws voor lief en werden de zinnen gezet op 2017. Nu blijkt uit een gesprek met Ubisofts VP of Editorial dat er een kans bestaat dat ook 2017 geen Assassin’s Creed-game zal leveren.

In een gesprek dat IGN had met Tommy François gaf de VP of Editorial aan dat een release van een nieuwe Assassin’s Creed of Far Cry mogelijk nog langer op zich zal laten wachten en dat mensen niet vreemd op moeten kijken als 2017 ook Assassin’s Creed- en Far Cry-loos zal zijn.

Ik zal je wat vertellen. We geloven dat we voor deze games een jaar voor release Alpha moeten zijn. Dat proberen we te bereiken. Dat is super fucking bot. Ik weet niet eens of ik het mag zeggen. Dit is het doel voor ogen: Alpha een jaar voor release, meer kwalitiet, meer oppoetsen.

Als dat betekent dat we door de zure appel heen moeten bijten en dat we daardoor geen Assassin’s Creed of Far Cry in 2017 hebben, fuck it.

Met Alpha bedoelt François niet per se dat Ubisoft het publiekelijk wil laten testen. Er wordt eerder gedoeld op een zo goed als complete game waar nog wel de mogelijkheid is om veranderingen door te voeren, mocht dat nodig zijn.

Alpha betekent meer dat we dingen op orde moeten hebben, maar dat we wel de tijd hebben om op te poetsen en te innoveren. Ik bedoel het dan ook vanuit dat standpunt. We moeten nog steeds een Alpha hebben en dat moet zo snel mogelijk. Hoe meer tijd we hiervoor hebben, hoe meer we kunnen oppoetsen, veranderen, verfijnen en uitwisselen. Je kunt geen sluipweggetjes nemen.

Volgens François zijn er intussen al mensen die het nieuws bezien als een breuk in de franchises omdat de verkopen tegenvallen. Volgens hem is dat verre van waar, al heeft hij er geen moeite mee dat mensen dat denken. Om deze mensen gerust te stellen gaf hij daarom ook aan dat het wat hem betreft gedaan is “om mensen weer verliefd te laten worden op de franchise wanneer ze de volgende iteratie van een van de twee games oppikken”.