Echtra Games kondigt Torchlight Frontiers aan

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Echtra Games kondigt Torchlight Frontiers aan

Torchlight 1 en Torchlight 2 zijn voor veel fans één van hun favoriete indie dungeon crawling action RPG’s. De franchise stond bekend voor zijn kleurige werelden, steampunk personages, semi-willekeurige dungeons en stevig uitgewerkte combat. Het is een tijdje stil geweest rond de franchise, maar nu is Torchlight Frontiers toch echt aangekondigd.

De ontwikkeling van Torchlight Frontiers is officieel aangekondigd door Echtra Games. Naar eigen zeggen van Echtra Games moet dit de ultieme Torchlight-ervaring worden. Het doel van de ontwikkelaar is namelijk om de klassieke singleplayer-ervaring van Torchlight om te toveren naar een complete MMORPG, terwijl de essentie van Torchlight behouden wordt. Als we de trailer mogen geloven, ziet de game er in ieder geval vanaf vanouds uit met kleurrijke omgevingen, vijanden en level design.

Hoewel de eerste twee Torchlight games ontwikkeld zijn door Runic Games, komt de franchise hier toch niet in vreemde handen te liggen. Twee jaar geleden stapte de Creative Designer van Torchlight, Max Schaefer, namelijk op bij Runic Games en creëerde een nieuwe studio om verder met de Torchlight franchise te gaan. Dit werd uiteindelijk Echtra Games. Voordat Schaefer bij Runic Games terecht kwam, werkte hij bij Blizzard en was hij betrokken bij de ontwikkeling van zowel Diablo 1 en Diablo 2. Dus om te zeggen dat Schaefer ervaring heeft met het genre, is wellicht een understatement.

Wanneer we Torchlight Frontiers mogen verwachten, is nog niet bekend, maar je kunt je wel alvast opgeven voor de bèta tests. De game moet uiteindelijk uitkomen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.