Easy-modus Metal Gear Solid: The Phantom Pain kent een prijs

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Easy-modus Metal Gear Solid: The Phantom Pain kent een prijs

Dat Metal Gear Solid geen makkelijke game is, vooral wanneer je het echt stealthy wil spelen, mag inmiddels geen geheim meer zijn. Speciaal voor de mensen die nogal moeite kunnen hebben met bepaalde stukken in het aankomende deel heeft Hideo Kojima, geestelijk vader van de MGS-serie, een aankondiging gedaan. 

Mocht het namelijk gaan gebeuren dat je constant vast loopt in het verhaal, waarschijnlijk door het gespot of gedood worden, en je het level keer op keer over moet doen, dan krijg je de mogelijkheid om de game extra makkelijk te maken. Vijanden zullen dan trager op je reageren en je niet zo snel spotten. Maar dit kent wel z’n prijs. Je zult de game dan moeten doorlopen met…een kippenhoed.

IF

Op de afbeelding hierboven wordt door Kojima duidelijk toonbaar gemaakt hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien. “De keuze om deze hoed te dragen is een keuze”, zo wordt erbij uitgelegd, “je kunt ook gewoon blijven proberen om te slagen in de missie, maar je kunt er ook voor kiezen om een ‘chicken’ te zijn en het jezelf veel makkelijker te maken”.

Dat Kojima best wel van een portie humor houdt is in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Zo bevatten vorige delen van Metal Gear Solid ook wat humoristische trekjes en zagen we op de E3-presentatie van Metal Gear Solid: The Phantom Pain ook al een komische versie van de befaamde kartonnen doos.