EA’s Assassin’s Creed-achtige game laat op zich wachten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA’s Assassin’s Creed-achtige game laat op zich wachten

Na de aankondiging dat EA en Jade Raymond, een van de sleutelfiguren achter Ubisoft’s Assassin’s Creed, een eigen soortgelijke game in de planning hebben zitten, is het vrij stil gebleven omtrent het mysterieuze project. Een gesprek met investeerders bracht daar niet echt verandering in, al is er wel een significant detail besproken.

In het gesprek met investeerders liet EA’s Blake Jorgensen namelijk weten dat het project niet op korte termijn zal verschijnen. Volgens Jorgensen staat de Assassin’s Creed-achtige actiegame namelijk gepland voor het fiscale jaar 2020 of 2021. Gezien een fiscaal jaar bij EA loopt vanaf 1 april zou dat er dus op neerkomen dat de game pas op zijn vroegst op 1 april 2019 verschijn, maar het kan dus ook zomaar 30 maart 2021 worden.

EA heeft eerder al aangegeven met Raymond in zee te zijn gegaan omdat de uitgever vond dat ze een game als Assassin’s Creed misten in hun fortfolio. Het was dan ook een wens om het aanbod uit te breiden met een open wereld actie-game. Daarop besloot de uitgever om Jade Raymond, die bij Ubisoft de nodige ervaring met het genre heeft opgedaan, binnen te halen en bij Motive Studios onder te brengen.