Earth: Year 2066 is van Steam verwijderd

Earth: Year 2066 is van Steam verwijderd

De post-apocalyptische game Earth: Year 2066 is van Steam verwijderd omdat meerdere gamers en critici klachten hebben ingediend dat de game in een nauwelijks speelbare staat te koop was gezet.

Earth: Year 2066 is nog geen maand op Steam, maar is nu al verwijderd. De game was verkrijgbaar via Steam Early Acces voor £19,99 pond. Het is sindsdien overspoeld met negatieve reacties en feedback door zowel journalisten als gamers. De spelers voelden zich beroofd en zette een Reddit-pagina op waarin campagne werd gevoerd om de game van Steam te krijgen en de kopers hun geld terug te geven. Een werknemer van Steam kwam naar voren op de Steam forums en legde uit dat ontwikkelaars zelf verantwoordelijk zijn hoe ze de game promoten, prijzen en publiceren, zolang ze maar “eerlijk en transparant” blijven. De game werd daarna al snel verwijderd en een officiële statement over de kwestie zorgde voor rust in de tent.

“We hebben Earth: Year 2066 verwijderd van Steam Early Acces. Klanten die de game hebben gekocht kunnen tot en met maandag 19 mei hun geld terug vragen op de winkelpagina.”

Voor de ontevreden klanten is het dus eind goed, al goed. Een statement of wat voor reactie dan ook vanuit Killing Day Studios, de ontwikkelaar van Earth: Year 2066, is echter uitgebleven. Maak daaruit op wat je wil.