EA zal Nintendo NX gaan ondersteunen ‘mits het zin heeft’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA zal Nintendo NX gaan ondersteunen ‘mits het zin heeft’

Als het aan de executive vice-president van EA, Patrick Söderlund, ligt, zal EA de Nintendo NX gaan ondersteunen. Volgens hem is EA dan ook constant in gesprek met de Japanse gigant. Er hangt wel een grote maar aan: het moet volgens Söderlund wel zin hebben voor EA.

EA en Nintendo hebben in het verleden al vaker de wens uitgesproken om een nauwe samenwerking met elkaar aan te gaan. In 2011 liet EA al weten een “ongekend partnerschap” met Nintendo aan te willen gaan, destijds voor de Nintendo Wii U. Dat partnerschap is achteraf nooit helemaal van de grond gekomen. Het gebrek aan ondersteuning van derde partijen zou volgens velen dan ook een nagel in de doodskist van Nintendo’s console zijn geweest.

Maar nu, vijf jaar later, spreekt EA wederom de wens uit om met Nintendo in zee te gaan. Söderlund gaf in een interview met de BBC aan persoonlijk erg veel met Nintendo op te hebben omdat het juist Nintendo is geweest die hem inspireerde om games te gaan maken. Als Nintendo met iets op de markt zou komen waar EA iets mee kan, dan is EA aan boord, aldus Söderlund.