EA wil herinnerd worden vanwege goede games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA wil herinnerd worden vanwege goede games

Vice President van EA Patrick Söderlund wil dat EA voortaan herinnerd en gerespecteerd wordt vanwege kwaliteitsgames en niet als het slechtste bedrijf van de V.S.

In april van dit jaar werd EA voor het tweede jaar op rij verkozen tot slechtste bedrijf van de V.S. In een interview heeft Söderlund verteld dat EA hard werkt om dat imago te veranderen. Hij gelooft voor geen moment dat EA daadwerkelijk die titel verdiend.

“Wanneer zoiets gebeurt, moet je jezelf afvragen waarom mensen zulke dingen over je zeggen. We realiseerden dat we dingen deden die consumenten niet leuk vonden, zoals het Online Pass systeem. We hebben gekeken naar de voor- en nadelen en hebben bewust besloten het niet meer te doen.

Door te luisteren naar je klanten zullen zij je op den duur gaan vertrouwen en respecteren. We willen niet te boek staan als slecht, dat is uiteraard niet ons uitgangspunt.”

Söderlund gaf toe dat het moeilijk is om iedereen tevreden te krijgen, maar hij denkt dat EA een stap in de juiste richting kan zetten. De feedback die ze hebben gekregen over Titanfall geeft weer dat EA er goed aan doet om nieuwe games te financieren.

“Mijn doel is als de beste in de industrie beschouwd te worden. Men wil niet elk jaar dezelfde game ontvangen, dus moeten we altijd proberen te innoveren en met nieuwe games aankomen want anders zullen klanten onze producten niet kopen.”