EA verwijdert voor het eerst game uit EA Access

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA verwijdert voor het eerst game uit EA Access

Hoewel EA in het verleden heeft aangegeven geen games uit het EA Access- / Origin Access-platform te halen, zal vandaag Fifa 14 alsnog verdwijnen uit de online diensten. Volgens de uitgever gaat het om ‘unieke omstandigheden’. Het verdwijnen van de game werd begin augustus al aangekondigd, maar zal vandaag officieel plaatsvinden.

Begin augustus kondigde Electronic Arts al aan dat het zou stoppen met de ondersteuning van Fifa 14 en dat servers offline zouden worden gehaald. Een logisch gevolg daarvan is ook meteen dat Fifa 14 vanaf later vandaag niet meer te downloaden zal zijn via EA Access / Origin Access, de online game-abonnementen van Electronic Arts.

Bij de lancering van de diensten kondigde Peter Moore aan dat de games onderdeel zouden blijven van de service, in tegenstelling tot diensten zoals PlayStation Plus of Netflix. Nu zou echter gaan om ‘unieke omstandigheden specifiek voor deze game’. Wat die omstandigheden zijn wilde EA niet uit de doeken doen. De kans is groot dat dit te maken heeft met specifieke rechten die aan de game zijn verbonden, zoals het gebruik van sommige spelers.

Vanaf later vandaag zal het dus niet meer mogelijk zijn om Fifa 14 te downloaden via EA Access of Origin Access. Ook de online-functionaliteiten zoals multiplayer en Ultimate Team zullen niet meer werken. Alle offline componenten zullen gewoon blijven werken. Dus mocht je heel veel waarde hechten aan de game, dan kun je de game als je snel bent vandaag nog downloaden.

Eerder deze maand kondigde de uitgever al aan dat er de komende maanden verschillende grote titels aan de bibliotheek worden toegevoegd. Zo is vanaf vandaag Mass Effect: Andromeda gratis te downloaden voor Xbox One en pc wanneer je lid bent van de service. Benieuwd naar onze review van Mass Effect: Andromeda? Die lees je hier. Andere beschikbare titels zijn onder andere Battlefield 1, Battlefield 4, Skate 3, Star Wars Battlefront (inclusief alle DLC) en Titanfall 2.