EA stelt nieuwe Battlefield en Dragon Age uit

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA stelt nieuwe Battlefield en Dragon Age uit

EA heeft vandaag bekendgemaakt dat het zowel Battlefield: Hardline als Dragon Age: Inquisition uitstelt. Voor beide games is er extra tijd nodig, zo stellen de ontwikkelaars van de games, DICE en BioWare respectievelijk.

Voor Battlefield: Hardline is de meeste tijd nodig, zo verteld Karl Magnus Troedsson, CEO van DICE. Volgens Troedsson is er veel feedback gekomen uit de bèta van de game en wil men, zowel bij DICE als bij Visceral Games, de fouten van Battlefield 4 voorkomen. In de periode tot aan het voorjaar van 2015, wanneer de game moet gaan verschijnen, wil Troedsson aan drie punten werken. Zo moet er meer diepgang in het verhaal van de singleplayer campagne komen, is er meer stabiliteit in de game nodig en wil hij ook de multiplayer verder uitbreiden dan dat hij nu is.

Ook Dragon Age: Inquisition zal worden opgeschoven, al is deze periode een stuk korter. In plaats van de geplande releasedatum van 9 oktober zal de game nu pas op 26 november beschikbaar zijn. Hoewel het maar enkele weken zijn, is Mark Derrah, executive producer van de game, van mening dat deze weken een grote impact zullen hebben op het eindproduct, zo legt hij uit in een blogpost op de website van BioWare. Zo zal de game een heel stuk opgepoest zijn en zal de emotionele impact van de keuzes van spelers duidelijker worden tijdens het spelen.