EA staakt verkoop Fifa-punten in België

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
EA staakt verkoop Fifa-punten in België

In september 2018 besloot de Belgische regering loot boxes te beschouwen als een vorm van gokken. Ondertussen zijn er verscheidene games waarin het niet langer mogelijk is deze loot boxes aan te kopen. Enkel EA weigerde om aanpassingen aan te brengen aan het huidige systeem. Daar komt binnenkort verandering in. 

In een officieel bericht op de website van EA is te lezen dat men dan toch enkele veranderingen aanbrengt. Het gaat voornamelijk over de aankoop van Fifa-punten in enkele Fifa-games. Concreet is het vanaf 31 januari 2019 niet langer mogelijk zijn deze punten aan te kopen. Spelers die nog steeds punten op hun account hebben staan, kunnen deze blijven gebruiken.

Het is daardoor niet langer mogelijk Fifa Ultimate Team pakketten te verkrijgen met echt geld. Iedereen heeft wel nog steeds toegang tot de Ultimate Team spelmodus en kan zijn huidige voetbalspelers blijven gebruiken. Het is daarnaast wel nog steeds mogelijk om munten te verdienen en deze te spenderen door de game te spelen. Deze in-game munteenheid kan gebruikt worden om de Ultimate Team pakketten alsnog aan te schaffen.

EA laat ook weten dat het bedrijf het niet eens is met de huidige Belgische regelgeving. Het bedrijf benadrukt dat het blijft zoeken naar meer duidelijkheid over deze regel en deze regelgeving geen financiële impact heeft op de studio.