EA Sports erkent mogelijke problemen met FIFA Ultimate Team

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA Sports erkent mogelijke problemen met FIFA Ultimate Team

Afgelopen weekend bracht een Reddit-gebruiker zijn bevindingen rondom EA Sports’ FIFA Ultimate Team naar buiten. Hij liet aantoonbaar zien dat de spelers die normaal gesproken beter zouden moeten zijn, het soms afleggen tegen mindere spelers.

FIFA Ultimate Team is sinds FIFA 09 een enorm populaire game-modus in de voetbalgame van EA Sports. Al langere tijd gingen de geruchten dat de beste spelers niet altijd de juiste statistische boost krijgen die zij zouden moeten krijgen. Bij een juiste chemie tussen spelers binnen een team krijgen spelers een boost bij bepaalde statistieken waardoor ze bijvoorbeeld sneller of behendiger worden. Deze chemie tussen spelers wordt bepaald door de competitie waarin zij spelen en of beide spelers landgenoten zijn.

Reddit-gebruiker /u/righteousonix heeft onderzocht welke invloed de chemie op de spelers heeft en hij kwam erachter dat sommige spelers niet altijd de juiste eigenschappen krijgen toegewezen waardoor op papier mindere spelers soms betere statistieken hebben dan de betere spelers. Dit hangt voor een deel samen met zogenoemde IMOTM-kaarten. Deze blauwe kaarten zouden beter moeten zijn dan de normale kaarten, omdat het spelers betreft die internationaal gezien tot de beste spelers van die periode behoren. EA Sports geeft toe dat er bepaalde statistieken binnen FIFA Ultimate Team niet correct zijn en dat deze een andere uitkomst kunnen geven dan zou moeten.

Wij erkennen dat er mogelijk oneffenheden zitten bij de chemie van bepaalde kaarten in FIFA Ultimate Team. Nadat we dit nieuws te horen kregen, heeft ons team direct onderzocht of de informatie correct is. Wij zullen zo snel mogelijk naar buiten brengen of dit het geval is. Onze toewijding om een leuke, eerlijke en veilige ervaring in FIFA aan de gamers te bieden blijft doorgaan. De feedback die we krijgen helpt ons dat doel te bereiken.

Spelers kunnen met echt geld hun in-game valuta opkrikken door pakjes te kopen en door te verkopen om de dure kaarten te kopen. Nu lijkt het erop dat de beste en vaak ook duurdere kaarten statistisch gezien niet altijd het voordeel bieden wat je er van zou mogen verwachten. Op dit moment zijn diverse FIFA-gebruikers bezig om te onderzoeken of er nog meer schort aan de statistieken binnen de game.