EA sluit deuren van Mythic Entertainment

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA sluit deuren van Mythic Entertainment

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat de deuren van studio Mythic Entertainment zullen gaan sluiten. Het bedrijf diende met name als ontwikkelaar van MMO- en RPG-spellen en heeft o.a. titels als Warhammer Online: Age of Reckoning en Dark Age of Camelot voortgebracht.

Uit een verklaring die Electronic Arts aflegde tegenover Kotaku werd duidelijk dat EA andere studio’s wil gaan inzetten, met name gericht op de mobiele markt. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk hoeveel werknemers door de beslissing getroffen worden. Het ging al langer niet goed met Mythic Entertainment: in december van 2013 werd de ontwikkeling van Warhammer: Age of Reckoning stilgezet omdat de licentie, die origineel bij Games Workshop ligt, verlopen was. De laatste jaren zijn ze met name bezig geweest om mobiele games te ontwikkelen, waaronder ook de controversiële mobiele versie van de klassieke game Dungeon Keeper uit 1997.

Mythic Entertainment verkreeg bekendheid door Age of Camelot, dat in 2001 goede kritieken ontving en tot op de dag van vandaag nog een actieve achterban heeft. De game werd echter in februari al overgedragen aan Broadsword, dat opgericht is door een van de medeoprichters van Mythic Entertainment. Momenteel zegt Electronic Arts toe dat de getroffen werknemers een andere positie zullen krijgen binnen een van de dochterbedrijven. Mythic Entertainment is meer dan 20 jaar actief geweest in de gamesindustrie en werd een onderdeel van Electronic Arts in 2006.