EA peilt gamers voor Netflix-achtige service

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA peilt gamers voor Netflix-achtige service

EA heeft een enquête naar spelers gestuurd met de vraag of ze geïnteresseerd zouden zijn in een nieuwe service die gratis toegang zou geven tot veel games voor een vast bedrag per maand.

De enquête die door EA is verstuurd peilt (oud) klanten van EA om ze interesse zouden hebben in een service die de huidige EA Access voorbij zou streven. Het lijkt te hinten op een abonnement op een service waarbij de speler toegang zou hebben tot heel veel games voor een vast bedrag per maand. Het gaat hierbij niet alleen om de games van EA; in de enquête staan Ubisoft, Take Two Interactive, Activision en zelfs Bethesda vermeld. Een lange lijst met voorbeelden van games die beschikbaar zouden worden gesteld via de service staat ook vermeld.

In de enquête worden vragen gesteld zoals hoeveel spelers hiervoor zouden willen betalen, welke games ze graag zien verschijnen, hoe lang die games beschikbaar/speelbaar moeten blijven, of de spelers alleen AAA-games willen krijgen of ook indies en nog veel meer. Het document is hier terug te vinden.

In de vragenlijst is het wel duidelijk dat hoewel ze voor een Netflix-achtige service willen gaan, ze spelers niet alle vrijheid willen geven. Het lijkt erop dat ze of voor een bepaald model gaan, of dat je meer krijgt naarmate je meer betaalt.