EA niet geïnteresseerd in Darth Maul-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA niet geïnteresseerd in Darth Maul-game

In oktober meldden we al dat een paar van de ontwikkelaars van een geannuleerde Darth Maul-game zelf verder zouden gaan met het project om het toch van de grond te krijgen. Ondanks hun tijd, geld en goede bedoelingen lijkt EA volledig ongeïnteresseerd in de titel.

Een paar medewerkers van Red Fly Studios zijn in hun vrije tijd bezig met de restanten van een geannuleerde Darth Maul-game. Ze vonden het project te leuk en te ver gevorderd om er afscheid van te nemen en wilden een demo maken om die te laten zien aan EA, die de rechten van Star Wars-games bezit. Ze hoopten dat ze EA konden overtuigen de game toch door te laten gaan, maar een paar maanden later is er geen enkele beweging in het project. Volgens Dan Borth van Red Fly Studios lijkt EA geen gehoor te geven.

“Ik heb nog steeds niet persoonlijk met ze gesproken, maar ze leken niet geïnteresseerd. Ik denk dat het opgesomd kan worden als ‘geen commentaar’. Ik weet niet eens of ze boos zijn. Het voelt een beetje aan alsof EA een exclusief feestje organiseert en alleen de mensen die zij willen toelaten welkom zijn. Het feit dat we samen met George Lucas hier aan hebben gewerkt, of hoeveel geld hierin is gestoken, heeft hun niet over kunnen halen om ook maar even te kijken.”

De Darth Maul-game was al een tijdje in ontwikkeling en zou uitkomen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U. De ontwikkeling liep voorspoedig totdat Disney samen met EA een deal sloot en bepaalde dat EA tien jaar lang met de scepter mag zwaaien over alles wat te maken heeft met Star Wars en videogames.

De Darth Maul-game ging de prullenbak in, maar de heren van Red Fly wilden wat ze hadden verbeteren en misschien uitbrengen voor de nieuwe consoles. Aangezien Borth geen gehoor krijgt van EA of Lucasfilm is hij van plan te stoppen met de game en delen van het project over te zetten naar Dawn of Fire, de game waar Red Fly tijdens normale uren mee bezig is.