EA niet bang om Mass Effect Andromeda opnieuw uit te stellen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA niet bang om Mass Effect Andromeda opnieuw uit te stellen

Hoewel Mass Effect Andromeda nog altijd op de planning staat voor het einde van Q1 2017, is het geen garantie dat we de titel dan gaan zien. Uitgever Electronic Arts is namelijk niet bang om de game uit te stellen als dat de kwaliteit ten goede komt.

In een gesprek met investeerders heeft EA’s Chief Financial Officer Blake Jorgensen aangegeven dat de uitgever niet bang is om de game uit te stellen:

Momenteel ligt de ontwikkeling van Mass Effect perfect op schema. De game ziet er prachtig uit. We zijn dan ook erg tevreden met de vooruitgang. Maar, zoals je hebt gezien, zijn we niet bang om lanceerdata te verschuiven als we denken dat het nodig is om de juiste beleving af te leveren.

Jorgensen vertelde daarnaast ook dat als de gameplay niet is zoals BioWare die wilt hebben, dat de studio de zegen heeft van EA om de game uit te stellen. Volgens Jorgensen zou dit een week, een maand of zelfs een half jaar kunnen zijn als dat nodig blijkt.

Betekent dit dat de game is uitgesteld? Niet per se. Volgens de CFO ligt de planning nog steeds op het einde van het fiscale jaar. Mocht er echter een uitstel nodig zijn, dan communiceert de uitgever dit zodra de beslissing is gemaakt.

Bij de onthulling was het de bedoeling om de game in 2016 te lanceren. Dat bleek echter onvoldoende tijd te zijn, waardoor de game werd doorgeschoven naar begin 2017. Een gelekte releasedatum van een gerelateerd art-boek zou de release plaatsen op 21 maart 2017, maar dit is nooit bevestigd.