EA neemt personeel en technologie van cloudgamingbedrijf over

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
EA neemt personeel en technologie van cloudgamingbedrijf over

Streamingdiensten zijn inmiddels een belangrijke manier geworden om toegang te krijgen tot series en films. Met Netflix, Amazon Prime en binnenkort de streamingdienst van Disney zijn er al een hoop verschillende kanalen om uit te kiezen. Electronic Arts lijkt nu te investeren in een streamingdienst voor games. Om dat doel te bereiken heeft het Amerikaanse bedrijf technologie en personeel van een Israëlisch cloudgamingbedrijf overgenomen.

EA heeft belangrijke cloudgamingtechnologie overgenomen van een dochteronderneming van het Israëlische bedrijf Gamefly. Ook het personeel dat werkte aan de technologie, werkt vanaf nu voor EA. EA heeft niet laten weten hoeveel het bedrijf heeft moeten betalen voor de overname. Met de nieuwe technologie wil EA ervoor zorgen dat spelers via verschillende platformen de beschikking hebben over hun games, aldus Chief Technology Officer Ken Moss.

Eerder gaf EA al aan te werken aan een streamingdienst voor games. Met het overnemen van de cloudgamingtechnologie lijkt het bedrijf in ieder geval een stap in de richting van dat doel te willen zetten. Het team dat door EA is overgenomen werkte immers eerder aan Gamefly’s eigen streamingdienst, waarvoor EA dus nu ook de technologie in handen heeft.