EA lanceert ‘Competitive Gaming Division’

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
EA lanceert ‘Competitive Gaming Division’

Ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts maakte vandaag middels een aankondiging op hun website bekend dat het gaat starten met een nieuwe divisie, de ‘Competitive Gaming Division’. Deze zal onder leiding staan van voormalig uitvoerend manager Peter Moore.

De nieuwe ‘Competitive Gaming Division’ (CGD) van EA zal onder leiding van Peter Moore en spelers de mogelijkheid bieden om wereldwijd mee te doen aan eSports-competities met een rol voor franchises van EA. Hieronder vallen onder andere FIFA, Madden NFL en Battlefield, maar er zullen meer titels volgen. De studio geeft aan dat EA hiervoor hebben gekozen omdat het merkte dat de passie van gamers over een bepaalde titel veelal bepaald wordt door de mate van competitie, het gevoel ‘de beste’ te willen zijn. Met de CGD wil het bedrijf meer kansen bieden om spelers met elkaar te verbinden en het tegen elkaar op te nemen. De divisie zal opgebouwd worden vanuit drie centrale zuilen:9

  • Competitie: het creëren van meeslepende competities rondom games van EA.
  • Community: het vieren, verbinden en het laten groeien van de community.
  • Entertainment: de ontwikkeling van live events en uitzendingen waardoor het spektakel van diverse competities over de gehele wereld te ervaren zal zijn.

Executive manager Andrew Wilson benoemd dat Moore de beste keus is voor deze positie. Hij is al jarenlang bezig om het op te nemen voor de mogelijkheden die competitieve game programma’s kunnen bieden en heeft hier ook een persoonlijke affectie mee. De nieuwe divisie zal gaan samenwerken met ontwikkelingsstudio’s, marketing en teams van uitgevers om de CGD tot stand te brengen. Om hem te ondersteunen voegt EA-veteraan Todd Sitrin zich ook bij het team en zal zich richten op strategie en de benodigde handelingen. Andrew Wilson sluit de aankondiging af met het volgende:

“De formatie van de Competitive Gaming Division is een baanbrekende mogelijkheid voor EA om jullie passie voor spel en competitie te vieren. Ik ben erg benieuwd naar wat Peter en zijn team de komende maanden zullen gaan delen.”