EA komt met nieuwe abonnementsdienst: Origin Access Premier

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
EA komt met nieuwe abonnementsdienst: Origin Access Premier

Het is steeds gebruikelijker om niet meer een kast vol met boeken, dvd’s en games te hebben, maar gewoon te betalen voor een dienst waarmee je alles kunt downloaden en streamen on demand. Steeds meer grote uitgevers verkennen dit soort diensten en EA komt nu met een uitgebreidere vorm van EA Access, namelijk: Origin Acces Premier.

EA komt met een nieuw abonnement genaamd Origin Access Premier. Dat maakte EA vandaag bekend tijdens zijn persconferentie op E3 in Los Angeles. De dienst gaat een stap verder dan de Origin Access-dienst die er nu al is. Bovenop dat je games kunt spelen die in de Vault zitten, maakt EA ook nieuwe titels gratis beschikbaar voor iedereen met Origin Access Premier.

Dat betekent dat je met dit abonnement straks Battlefield V op launch kunt spelen, zonder extra kosten. Dit is vergelijkbaar met de Game Pass, de dienst voor Xbox. Het is nog niet bekend wat Origin Access Premier gaat kosten, maar EA zal willen concurreren met Microsoft. De Game Pass kost op dit moment €9,99.

Origin Access Premier komt later dit jaar beschikbaar.