EA heeft geen interesse in remasters of remakes

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA heeft geen interesse in remasters of remakes

Electronic Arts heeft weinig interesse in het maken van remakes of remasters van oude games. Dit blijkt uit een interview tussen Peter Moore, COO van de uitgever, en IGN.

Moore is duidelijk geen fan van re-releases van bekende games uit het verleden van de uitgever, zo blijkt uit het interview:

Het voelt alsof je dingen uitgeeft enkel omdat je zelf geen ideeën meer hebt. Remakes, wie we zijn als EA en het brede portfolio dat we hebben. Tel dat bij elkaar op en ik zou niet weten waar we de tijd vandaan moeten halen om remakes te maken. We zijn een bedrijf dat vooruitstrevend wil zijn.

Natuurlijk snapt Moore wel waarom bedrijven het doen: omdat remakes ontzettend handig zijn.

Voor een hoop bedrijven vormen remakes een stabiele stroom van inkomsten. Het is kostenefficiënt, omdat de IP er al is en die kan worden hergebruikt en dat is ideaal. Maar wij doen dat hier niet. Ik denk dat dat sowieso nooit in onze cultuur heeft gezeten.

Het lijkt er dus op dat we voorlopig niet hoeven te rekenen op remasters van bijvoorbeeld de Mass Effect-serie of de originele Dragon Age. Natuurlijk kun je later dit jaar wel met deze titels aan de slag, maar dan moet je het origineel en een Xbox One in je bezit hebben.