EA-grondlegger geen fan van virtual reality

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA-grondlegger geen fan van virtual reality

Electronic Arts-grondlegger Trip Hawkins is geen fan van virtual reality, zo blijkt uit een interview met GameSpot. Met name het idee van het gebruiken van een bril is volgens de ontwikkelaar een probleem voor de fysieke ruimte en zou volgens de Amerikaan praktische problemen opleveren.

“Persoonlijk ben ik geen fan van brillen, ik denk niet dat het nodig is”, aldus Hawkins. “Dat ik een bril moet opzetten is soort van irritant en nodigt niet uit. Als ik thuis aan het gamen ben wil ik niet m’n biertje omver stoten, ik wil niet m’n telefoon niet kunnen vinden als ‘ie af gaat; Ik wil oogcontact kunnen hebben met de mensen in de kamer, snap je?” Hawkins linkt virtual reality aan 3D zoals dat momenteel in met name bioscopen gebruikt wordt: “In de filmindustrie zie je dat ongeveer elke twee decennia er 3D in films gepropt wordt en niemand er echt om geeft”.

Hawkins is niet de enige grote naam in de games-industrie die geen fan is van apparaten als Oculus Rift en andere VR-machines. Strauss Zelnick, topman bij Take-Two Interactive, vroeg zich al af wat virtual reality echt zal betekenen voor mainstream gamers en vind de technologie anti-sociaal. Daarnaast heeft Doom-bedenker John Romero recentelijk gezegd dat virtual reality slechts een hype is volgens hem. Wel zeiden beiden dat ze het idee van VR, ondanks het betwijfelen van de mogelijkheid tot groot succes, erg tof vonden.