EA, GameStop en MS ontvangen perfecte scores

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA, GameStop en MS ontvangen perfecte scores

Electronic Arts, het Amerikaanse concern GameStop en Microsoft zijn alle drie uitgeroepen tot drie van de beste werkplekken als het aankomt op acceptatie van seksuele geaardheid. De drie bedrijven scoorden perfect voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen of transgenders.

EA, GameStop en Microsoft waren drie van de 367 bedrijven die goed uit de bus kwamen van het Human Rights Campaign’s jaarlijks onderzoek van “Corporate Equality Index”. Na het onderzoek bleek dat de drie bovengenoemde bedrijven geen moeite hebben met verschillende geaardheden en daarop niet discrimineren en eventueel voor een prettigere werkomgeving zorgen.

Voor EA is dit het derde jaar op rij dat ze met een perfect resultaat uit de bus komen. Het Amerikaanse bedrijf steek het niet onder stoelen of banken dat het rechten voor homoseksuelen steunt en maakt vaak z’n opwachting op verschillende Gay Pride parades (waar zelfs CEO Peter Moore langs kwam) voor haar werknemers.

Het zal voor Electronic Arts goed nieuws zijn na twee jaar verkozen te zijn voor het meest slechte bedrijf in de V.S. Andere bedrijven zoals Facebook, Apple, Symantec en Adobe scoorde eveneens hoge ogen op het onderzoek.