EA gaat valsspelers FIFA Ultimate Team aanpakken

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA gaat valsspelers FIFA Ultimate Team aanpakken

Electronic Arts gaat valsspelers in FIFA Ultimate Team harder aanpakken. Volgens de uitgever wordt de game-modus uit FIFA-games overladen met bots die automatisch items kopen van de transfermarkt en daarmee coins genereren. Deze coins kunnen de valsspelers dan later weer voor echt geld verkopen.

Naast dat de bots coins genereren, zorgden ze in het verleden ook al voor overbelasting bij de web-portal van FIFA 14 Ultimate Team. De bots doorzochten de portal en plaatste zo snel biedingen, dat normale spelers er niet tussen konden komen. Volgens EA zorgde de bots voor vier keer zoveel zoekvolume als alle menselijke gebruikers bij elkaar. Hierdoor was de portal voor normale spelers niet meer te gebruiken, waardoor EA in mei de portal offline moest halen.

In het vernieuwde beleid van EA staat ook dat spelers die coins kopen die door bots zijn gegenereerd straffen kunnen krijgen. Een eerste zorgt voor een waarschuwing, maar als spelers doorgaan zal uiteindelijk hun EA-account in zijn geheel worden verbannen. De nieuwe maatregelen zullen voornamelijk gericht zijn op FIFA 15, dat binnenkort in de winkels ligt, maar EA zal ook oudere versies in de gaten houden.