EA en DICE onthullen Battlefield 1

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA en DICE onthullen Battlefield 1

Na het vroegtijdig lekken van een naam en setting hebben EA en DICE vanavond in een persconferentie de geruchten bevestigd. Het aankomende deel in de Battlefield-franchise gaat uitgebracht worden onder de naam Battlefield 1 en zal zich gedurende de Eerste Wereldoorlog afspelen.

In een presentatie die te volgen was op Twitch werd middels een trailer de verandering in de franchise duidelijk zichtbaar. DICE besluit namelijk met Battlefield 1 niet alleen om terug in de tijd te gaan, maar ook om qua gameplay het een en ander te veranderen. Zo zullen volgens de ontwikkelaar de voertuigen ieder een unieke besturing bieden.

De trailer liet ook beelden van cavalerie zien, waar de ontwikkelaar nog weinig specifieke details over te melden had, al zei men wel dat Battlefield 1 opties gaat benutten die nog niet eerder in de franchise zijn toegepast. Tot slot werd benadrukt dat Battlefield 1 de focus meer gaat leggen op CQB, wat te verwachten is wanneer je je bedenkt dat de Eerste Wereldoorlog gekenmerkt werd door de strijd in loopgraven. Battlefield 1 zal nog steeds een game zijn waarin 64 spelers het verdeeld over twee teams tegen elkaar kunnen opnemen, al zal de game ook goed te spelen zijn voor mensen die zich liever solo door een strijdveld manoeuvreren

Battlefield 1 zal 21 oktober 2016 wereldwijd op de PlayStation 4, Xbox One en pc verschijnen. Mensen die de Early Enlister Digital Deluxe-editie pre-orderen kunnen vanaf 18 oktober aan de slag met de game.