EA bevecht The Sims 4 piraten met pixels

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA bevecht The Sims 4 piraten met pixels

Electronic Arts pakt piraten die aan de slag gaan met een illegale kopie van The Sims 4 aan op unieke wijze. Dit keer geen onverslaanbare vijanden of droge boodschappen, maar een hele hoop grote pixels. Dit blijkt uit een verslag van Player Attack.

Om piraten dit maal tegen te gaan heeft Electronic Arts extra maatregelen in het nieuwste deel van de serie gestopt, die in het verleden al regelmatig het doelwit was van piraten. Spelers treffen namelijk nu niet een gekleurde simulatie aan, maar een hele hoop uit de kluiten getrokken pixels. Hierdoor is de game nagenoeg onspeelbaar geworden.

EA heeft tegenover Joystiq bevestigd dat het hier niet gaat om een glitch, maar om een bewuste aanval op piraten. Het is dan ook des te mooier om te zien dat de fora rondom de nieuwe game momenteel worden overspoeld met gamers die over de ‘bug’ klagen, niet realiserend dat ze zelf aangeven dat ze de game illegaal bemachtigd hebben.

Ondertussen zijn er al hackers die claimen dat het maar een kwestie van tijd zal zijn voordat deze maatregelen omzeild zullen worden, maar tot die tijd is het vooral een creatieve oplossing om piraten tegen te gaan.