EA: Battlefront zal sequels krijgen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
EA: Battlefront zal sequels krijgen

Het zal voor weinig mensen als een verrassing komen, maar als het aan Electronic Arts ligt zal Star Wars Battlefront zeker sequels krijgen. Dat blijkt vandaag uit de woorden van EA’s Chief Financial Officer Blake Jorgensen. Hij deed de uitspraak tijdens de UBS Global Technology Conference in San Francisco.

Volgens een verslag van Gamespot zijn de sequels een logisch gevolg van de langdurige deal die EA sloot met Disney over de rechten van de serie:

“Het is een belangrijk onderdeel voor ons en ik denk dat er geen mens op deze wereld is die nog niet van de nieuwe Star Wars-film heeft gehoord. We hebben een licentiedeal met Disney gesloten een paar jaar geleden, die bijna tien jaar zal duren. De game die morgen uitkomt, Star Wars Battlefront, is een traditionele first-person shooter. Ons doel is om in de toekomst meer Battlefront-games te maken als wel andere type games binnen de Star Wars-franchise, zowel op mobiel als op consoles en pc. Het is een enorme kans voor ons.”

Verwacht voorlopig echter geen games die direct inhaken op de verschillende films. Dat behoort volgens Jorgensen niet tot de plannen van EA:

“We hebben toegang tot alle historische en nieuwe content die er al is of nog wordt gemaakt. Het mooie aan de Star Wars-franchise is dat er bijna ontelbaar veel mogelijkheden zijn wat je ermee kan doen. We weten dat Disney geweldige resultaten heeft geleverd met andere franchises en we geloven dat ze hetzelfde zullen doen met Star Wars. Denk hierbij aan het maken van nieuwe werelden, karakters, voertuigen, alle dingen die je nodig hebt voor het maken van toffe games. Ons doel is niet om games te maken over de films, maar om de IP uit de films te gebruiken voor het maken van spannende, toffe games.”

Verwacht ook geen plotselinge wijzigingen in het bestaande universum van de serie. Dat is een van de weinige regels waar EA’s Star Wars-games aan moeten voldoen: geen van de games mogen dingen doen die direct in strijd zijn met de gevestigde fictie.