EA: ‘Battlefield 1 en Titanfall 2 zullen elkaar niet kannibaliseren’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA: ‘Battlefield 1 en Titanfall 2 zullen elkaar niet kannibaliseren’

Vandaag heeft EA officieel bekendgemaakt dat Titanfall 2, de shooter waar Respawn momenteel druk mee bezig is, nog voor het einde van dit jaar zal verschijnen. Dit betekent dat de game in dezelfde periode als een andere grote shooter van EA zal verschijnen, namelijk Battlefield 1. Toch is de uitgever er niet bang voor dat beide shooters met elkaar gaan concurreren.

Met de release van Battlefield 1 op 21 oktober en een planning van Titanfall 2 in het laatste kwartaal van het jaar lijkt EA een situatie te creëren waarin twee grote shooters in snelle successie het levenslicht zullen zien. Normaliter zou je kunnen concluderen dat dit een vorm van kannibalisme uitlokt, waarbij twee van je eigen producten met elkaar gaan concurreren. Toch is EA’s CEO Andrew Wilson niet huiverig hiervoor. Volgens een door Seeking Alpha gepubliceerd rapport van een investeerdersgesprek is er namelijk een goede reden waarom beide titels makkelijk in eenzelfde periode kunnen verschijnen.

Shooters vormen een gigantische categorie in onze industrie, een van 4,5 miljard dollar. Er is een brede en diverse groep van spelers die allemaal zoeken naar voldoening in verschillende gameplay motivaties.

De een houdt van erg snelle gameplay, de ander meer strategisch en sommigen willen beide in verschillende context.

We hebben het gevoel dat we een sterkere positie hebben en een diverse set aan gameplay mechanics over twee titels kunnen bieden wanneer het aankomt op het first person shooter-genre. Ik voel me behoorlijk verzekerd dat we dit jaar goed gepositioneerd zijn om het goed te gaan doen in die categorie.

Wat Wilson hiermee wil aangeven is eigenlijk dat hij verwacht dat Titanfall 2 en Battlefield 1 twee totaal verschillende types gamer zal gaan aantrekken. Hierdoor zit geen van de shooters elkaar echt in de weg.