E3 website vermeldt dat studio’s bezig zijn met Xbox VR

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
E3 website vermeldt dat studio’s bezig zijn met Xbox VR

De officiële website van E3 heeft wellicht een flater geslagen: op de website is te lezen dat er (tot nu toe) een viertal ontwikkelaars zijn die zichzelf categoriseren als een ontwikkelaar voor virtual reality op de Xbox One.

Met de komst van de nieuwe generatie VR-brillen proberen de grote partijen hoog in te zetten. Pc-gebruikers zullen gebruik kunnen maken van de Oculus Rift en voorde PlayStation 4 zal de PlayStation VR beschikbaar zijn. Microsoft leek de strijd aan te willen gaan met hun HoloLens, maar gezien de steeds groter wordende geruchten rondom een mogelijke VR-bril uit de hoek van Microsoft lijkt dat niet het geval. Het nieuwste bericht komt van de officiële E3 website zelf, waar een viertal ontwikkelaars die categorie hebben aangevinkt.

Bedrijven die het evenement bij gaan wonen kunnen zichzelf op de website van de E3 registeren en aangeven wat voor producten ze maken en voor welk platform. Bij zowel ontwikkelaar Rebellion, Maximum Games, Readily Information Company en 3DRudder staat aangegeven dat ze niet alleen ontwikkelen voor dingen zoals pc, PlayStation 4 of Xbox One, maar ook virtual reality producten produceren voor Microsoft’s console.

Het meeste frappante is zonder meer 3DRudder, die geen games ontwikkelt maar motion controllers speciaal voor virtual reality-games.