E3 voorspellingen Ubisoft

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
E3 voorspellingen Ubisoft

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse E3 in Los Angeles. Zoals altijd geeft Ubisoft een persconferentie op de maandag vlak voordat de deuren open gaan. De afgelopen weken kwamen er flink wat berichten naar buiten vanuit Ubisoft waar we nog geen duidelijke antwoorden op hebben. Grote kans dat dit bij de E3 eindelijk eens duidelijk wordt.

Ubisoft heeft flink wat te bieden dit jaar qua nieuwe games, maar we verwachten dat ze ook wat oudere titels nog heel wat nieuwe content gaan geven. De grote vraag blijft natuurlijk of al die berichten die ‘per ongeluk’ naar buiten kwamen bevestigd worden.

Far Cry 5

Een flinke tijd terug kregen we een afbeelding te zien van een heel bekend eiland uit de Far Cry-reeks. De geruchten vlogen de wereld in, want kwam er een remake van Far Cry 3 aan of had Ubisoft een ander plan?

Al snel werd het duidelijk en werd een tijd terug Far Cry 5 officieel aangekondigd met een trailer en afbeeldingen. Deze keer speelt het verhaal zich af in Amerika rondom een gelovige cult. Een enorm risico gezien dit in Amerika erg gevoelig ligt. Grote kans dat we een gameplay trailer gaan zien en meer beelden van de omgeving waarin we ons kunnen voortbewegen. Daarnaast is de kans groot dat de hype behoorlijk wordt opgevoerd met een introductie van de grote bad guy.

South Park The Fractured But Whole

South Park The Stick of Truth verraste menig vriend en vijand, want het werd een goede game met een flinke dosis humor die direct aansloot bij de populaire tv-serie. Het was dan ook geen verrassing dat er een vervolg werd aangekondigd. Helaas kregen we een aantal keren slecht nieuws te horen, doordat de release date werd verschoven. Nu moet het dan eindelijk gaan gebeuren op 17 oktober.

E3 voorspellingen Ubisoft

We hebben al een hoop beelden gezien van de game, dus mijn vraag is ook wat kunnen we precies verwachten op de E3? Ik hoop persoonlijk op wat meer gameplay en verhaal, maar als ze een trailer laten zien waarbij ze zichzelf op de hak nemen dan kan ik ook gerust slapen.

Mario and Rabbids crossover

Het kwam als een aardige verrassing toen de eerste geruchten naar buiten kwamen. Nintendo’s iconische Super Mario karakters, die samen met de Rabbids van Ubisoft in dezelfde game gingen verschijnen? Mario + Rabbids Kingdom Battle gaat dit ambitieuze project heten.

De eerste gelekte beelden laten in ieder geval een multiplayer turn-based game zien waarbij je als speler veel vrijheid krijgt. Het is allemaal nog vrij vraag, dus grote kans dat er een goede gameplay trailer getoond wordt of dat er een demo beschikbaar is op de beursvloer.

Mario + Rabbids Kingdom Battle 
 Pixel Vault

Content voor de uitgebrachte titels

Ubisoft gaat natuurlijk niet alleen maar inzetten op de nieuwe games waar we halsreikend naar uitkijken, maar gaat ons ook nieuwe content bieden voor de uitgebrachte games. The Division had nogal een rommelige start, maar heeft zich uiteindelijk weten te herpakken. De game heeft bijzonder goede verkoopcijfers, dus Ubisoft gaat de franchise niet zomaar verlaten. Een tweede seizoen is dan ook bevestigd en er zullen genoeg uitbreidingen komen om de levensduur van The Division te verlengen. Een trailer of informatie over dit tweede seizoen zit er dan ook dik in.

Hetzelfde geldt voor Ghost Recon Wildlands. De game houdt zich nog aardig staande en wist het op te nemen tegen andere grote namen die in maart werden uitgebracht. Het lijkt erop dat de game nog minimaal twee jaar aan content krijgt en het eerste halfjaar wordt waarschijnlijk duidelijk op de E3.

For Honor is in vergelijking met de andere twee games erg geflopt. Het aantal spelers zijn gekelderd met maar liefst 95% en de game heeft nooit echt een goede start gehad. Wie weet komt er nog een verrassing waardoor For Honor een flinke boost krijgt en het een stevige community gaat krijgen.

For Honor - Pixel Vault

Assassin’s Creed Origins

De game had ontzettend last van gelekte content. Geruchten, screenshots, een korte video, maar ook een t-shirt met daarop het hoofdpersonage werden de wereld in geslingerd. Ubisoft is dus bijna verplicht om aardig wat details naar buiten te brengen en dit gaan ze ook doen. Ze hebben bevestigd dat de volgende titel in de reeks officieel bekend wordt gemaakt. Grote kans dat we ook een CGI trailer voor onze kiezen krijgen, zoals ze voorgaande jaren ook hebben gedaan. Of ze ons al gaan trakteren op gameplay blijft nog maar de vraag, maar een release date zit er dik in.

Vergeet niet aankomende maandag achter je scherm mee te kijken naar de persconferentie van Ubisoft, want het belooft sowieso een goed gevuld programma te worden.