E3 Voorspellingen Sony

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
E3 Voorspellingen Sony

De E3 staat voor de deur en dat betekent dat we de komende week heel veel mooie nieuwe dingen gaan zien! De grote uitgevers willen namelijk altijd knallen tijdens de grote beurs in Los Angeles en wij doen vast een aantal voorzichtige voorspellingen over wat we kunnen verwachten. Jermaine vertelt wat hij denkt dat we kunnen verwachten van Sony op E3 2018.

Op 12 juni houdt Sony haar persconferentie in LA en krijgen we te horen wat de uitgever het komende jaar voor ons op de rol heeft staan en wat niet. Wat kunnen we sowieso verwachten van Sony dit jaar? Wat zegt onze glazen bol ons? En op welke titels moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten?

E3 vorig jaar

Het afgelopen jaar liet Sony ons lekker warm lopen voor Uncharted: Lost Legacy die de Uncharted-reeks een gloednieuwe invalshoek gaf. Daarnaast wist de uitgever ons gek te maken met Monster Hunter: World, de remake van Shadow of the Colossus en om tradities in stand te houden kregen we ook de multiplayer te zien van Call of Duty: World War II. Toch wist Sony ons met een aantal andere nieuwe games totaal omver te blazen.

Ten eerste was daar Detroit: Become Human, waarin we een prachtig vormgegeven setting zagen. De post-apocalyptische game Days Gone kreeg uitgebreid de aandacht en de mensen werden gek toen we de nieuwste The Last of Us mochten aanschouwen. Met Spider-Man werd de hype alleen maar groter en lijkt het erop dat we eindelijk weer een waardige game rondom de held krijgen. Ook God of War kwam terug en hoe! De game zag er op de E3 al geweldig uit en wist de beloftes meer dan waar te maken.

E3 Voorspellingen Sony

Wat gaan we sowieso zien?

Gezien er een aantal games al sinds vorig jaar op de planning staan, kunnen we sowieso een bak aan nieuwe gameplaybeelden verwachten van bijvoorbeeld Spider-Man. De game moet namelijk in september gereleased worden en Sony gaat er dus alles aan doen om iedereen helemaal hyped te maken. Daarnaast maakt Naughty Dog zich klaar om ons in te palmen met nieuwe gameplay rondom The Last of Us 2. Is Joel weer een van de hoofdpersonages? Of is er in de tussentijd enorm veel gebeurd en zien we misschien Joel en Ellie helemaal niet meer terug. Dat de verwachtingen hoog liggen, blijkt in ieder geval als we de fanbase moeten geloven. Vorig jaar wist Sony ons met een teaser trailer van Death Stranding achter te laten in complete verwarring. Het bizarre project van Hideo Koijima ziet er in ieder geval strak uit. Of we gameplay te zien krijgen, betwijfel ik.

De E3 zou de E3 niet zijn zonder het nodige schietgeweld. Sony kondigde al aan dat Call of Duty: Black Ops 4 eraan zit te komen en gaat dus met Activision er waarschijnlijk voor zorgen dat er voldoende promotie wordt gemaakt rondom de populaire shooter.

Spider-Man 
 Pixel Vault

Waar hopen we nog meer op?

Hoewel Spider-Man en The Last of Us 2 genoeg hype gaan creëren, zijn er nog meer games waar we zo snel mogelijk meer van willen zien. Zo hebben we natuurlijk Kingdom Hearts 3. Hoewel er een speelbare demo te vinden is op de E3 hopen we stiekem dat Sony ook een nieuwe trailer in handen krijgt van deze Final Fantasy/Disney mash-up. Over Final Fantasy gesproken: de Final Fantasy VII remake gaat de populaire klassieker een flinke make-over geven en buiten de trailer hopen we natuurlijk op nieuwe gameplaybeelden. Square Enix houdt echter voor het eerst een eigen show dus de kans is kleiner dat we deze bij Sony te zien krijgen.

Na het succes van God of War hoopt iedereen op meer materiaal rondom de chagrijnige godendoder. Sony Santa Monica houdt echter de lippen stijf op elkaar en laat ons flink speculeren. We weten in ieder geval dat ze content voor de game maken, gezien er een photo modus is toegevoegd. De vraag is dus of er een God of War 2 aan zit te komen of dat we de komende tijd zoet worden gehouden met uitbreidingen.

From Software werkt naar alle waarschijnlijkheid aan een gloednieuwe IP zoals Bloodborne destijds ook was. Sony-fans speculeren er ondertussen op los dus hopelijk krijgen we meer details rondom deze game.

Kingdom Hearts III 
 Pixel Vault

Wat gaan we niet zien?

Een gamer mag natuurlijk hopen, maar er zijn een aantal dingen die naar alle waarschijnlijkheid niet verschijnen op E3 2018. De PlayStation 5 is bijvoorbeeld zo’n dingetje waar fans gek van worden sinds PlayStation-baas John Kodera onthulde dat de PS4 aan het eind van zijn latijn is. Gezien er nog een berg aan PS4-games op de planning staan, kunnen we de next-gen details nog even niet verdragen.

Knack 3 is zo’n game die ze van mij nog even mogen uitstellen of bijvoorbeeld bij de PlayStation 5 mogen laten zien. Leuke game, maar niet voor E3 2018. Tot slot hebben we nog Horizon: Zero Dawn 2. De Hollandse game wist vriend en vijand te verbazen en hoewel deel twee zeker in de planning zit, is Guerrilla Games er nog lang niet klaar voor. Dat is ook helemaal niet erg, want ik zie liever dat ze even rustig aan doen en ons dan weer omverblazen.

Waar hoop jij op tijdens de persconferentie van Sony deze E3? Genoeg om hyped van te worden in ieder geval. Laat het ons weten in de comments!