E3 voorspellingen Microsoft

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
E3 voorspellingen Microsoft

Veel ogen zijn op Microsoft gericht dit jaar, want in tegenstelling tot de concurrenten hebben zij nieuwe hardware in aantocht. Gaan we eindelijk meer dan alleen specificaties zien van Project Scorpio? We blikken vast vooruit op wat Phil Spencer mogelijk voor ons in petto heeft.


Microsoft houdt ons al veel te lang in het duister over hun nieuwe hardware, maar Spencer heeft laten weten dat het deze E3 echt gaat gebeuren. Dat moet ook wel, want de console-boer heeft niet heel veel om over naar huis te schrijven sinds de vorige E3. Natuurlijk doen Forza en Gears of War het altijd lekker, maar met de annulering van Scalebound en een verder magere line-up mag er wel wat bij wat ons betreft.

Project Scorpio

Het wordt de meest krachtige console van dit moment en voor de echte high end console gamer. Dit roept Microsoft echter al een poosje, tot op het punt dat we er haast niet meer in geloofden. Nu de eerste dev-kits al enige tijd geleden zijn verspreid, lijkt alles erop dat we deze E3 daadwerkelijk meer details gaan zien van de machine. Daarnaast heeft Spencer zelf gezegd dat Scorpio de show moet gaan stelen.

E3 voorspellingen Microsoft

De specificaties weten we natuurlijk al, dus er moet vooral meer over het uiterlijk van de console uit de doeken gedaan worden. Daarnaast zou het fijn zijn om eens te zien wat Scorpio kan. De specificaties zijn stevig, maar dat betekent niet dat ontwikkelaars ook meteen perfect gebruik maken van de nieuwe rekenkracht. Kortom: we willen games zien draaien.

Welke games?

De meest gehoorde kritiek als het om Xbox gaat, is toch wel dat ze maar een magere line-up hebben. De grote exclusieve titels voor de console tot nu toe zijn op één hand te tellen. Fans willen meer games en het liefst dit jaar nog. Maar wat kunnen we verwachten van Phil op het podium in LA volgende week?

In ieder geval wachten we nog altijd op Sea of Thieves, die nu toch wel een keer onze kant op mag komen. We willen de grote zeeën bevaren en schepen aan gort schieten. Wat de releasedatum gaat worden durf ik nog niet te zeggen, maar we gaan deze E3 meer van deze titel zien. Hetzelfde geldt voor Crackdown 3. We weten nog weinig van de game, maar de titel moet dit jaar nog uitkomen. Dit betekent dat er op de E3 echt al wat meer getoond moet worden, anders zie ik een release dit jaar niet meer gebeuren. Net als State of Decay 2, dat nog ergens in het vagevuur lijkt te hangen.

Crackdown 3 
 Pixel Vault

Dan hebben we nog de Forza franchise. De casual serie Forza Horizon blijft voorlopig nog wel even in de virtuele outback, maar de simulatie-tak van de franchise is best aan een nieuw deel toe. Het zou mij dan ook niet verbazen als we iets van de nieuwe Forza Motorsport gaan zien. Als alles loopt zoals de voorgaande jaren bij Microsoft, dan kan het goed zijn dat we ook dit jaar nog plaats kunnen nemen achter het stuur van de realistische bolides.

Tot slot kunnen we nog wel nieuws ontvangen omtrent Minecraft dat nu al enige tijd van de softwaregigant is, al verwacht ik daar geen grote verrassingen. En dan is er nog altijd de hoop op nieuwe IP’s die de line-up van Xbox nieuw leven in moeten blazen. Want na het wegvallen van Scalebound is dat heel hard nodig.

Diensten?

Naast games en hardware staat Microsoft meestal ook stil bij de verschillende diensten die ze aanbieden. Nieuwe titels voor Xbox Play Anywhere zijn een mogelijke optie, maar ook nieuws over het pas vrijgegeven Xbox Game Pass kunnen we van Microsoft verwachten komende week. Ze zijn bij Microsoft ook erg druk bezig met het verbinden van Windows en Xbox-gaming, dus de woorden ‘meer cross play’ zie ik ook nog wel vallen tijdens de persconferentie op zondag.