E3 Voorspellingen Electronic Arts

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
E3 Voorspellingen Electronic Arts

De E3 staat voor de deur en dat betekent dat we de komende week heel veel mooie nieuwe dingen gaan zien! De grote uitgevers willen namelijk altijd knallen tijdens de grote beurs in Los Angeles en wij doen alvast een aantal voorzichtige voorspellingen over wat we kunnen verwachten. Kevin vertelt wat hij denkt dat we kunnen verwachten van Electronic Arts op E3 2018.

Electronic Arts is de afgelopen jaren graag haantje de voorste als het er op aankomt. Net als voorgaande jaren gaat de grote uitgever heel vroeg van start: zaterdag 9 juni, 20:00 Nederlandse tijd. Naast dat het misschien wel de meest schappelijke tijd is, is het ook meteen het officiële startschot voor alle aankondigingen, trailers en releasedata. Genoeg dus om naar uit te kijken.

E3 vorig jaar

Afgelopen jaar waren alle ogen op EA gericht vanwege één game: Star Wars Battlefront II. Hoewel de uitgever tijdens de presentatie daarmee nog hoge ogen wist te gooien, weten we ondertussen wel hoe dat allemaal is afgelopen. Naast de gebruikelijke sport-games (FIFA, NBA, NFL) zagen we een aantal opvallende aankondigingen: de verplichte co-op game A Way Out en het nieuwe megaproject van BioWare genaamd Anthem. Oh en Need for Speed was er ook nog.

A Way Out 
 Pixel Vault

Wat gaan we sowieso zien?

De presentatie bij Electronic Arts is altijd redelijk makkelijk in te delen: je hebt een gedeelte sport en een gedeelte met dingen die wel nieuw zijn. Dat eerste gedeelte bevat natuurlijk de usual suspects: FIFA 19, NBA Live 19, Madden NFL 19 en heel misschien NFL 19. We zullen dus wederom erg veel ballen zien. Ook is de kans groot dat de Sims een verplichte opwachting maakt, misschien wel met een release voor de Switch (wat niet eens zo’n heel gek idee is).

Voor het wat grovere geweld is het al wel duidelijk waar het vooral op aan zal komen: Battlefield 5 en Anthem. Die eerste zagen we vorige week al uit de doeken worden gedaan door Trevor Noah tijdens een halfuur-durende presentatie, terwijl we de andere vorig jaar voor het laatst ten tonele zagen verschijnen. Aangezien beide volgens planning wel binnen een jaar moeten verschijnen, zullen ze wel aanwezig moeten zijn.

Waar hopen we nog meer op?

Hoewel Anthem en Battlefield 5 hoog aan het hype-lijstje van ondergetekende staan, zijn er nog genoeg andere games die we stiekem ook graag zouden willen zien. Zo roepen fans al sinds jaar en dag om een nieuwe Skate-game, iets wat ook ik graag zou zien. De serie heeft over de loop der jaren een heuse cultstatus opgebouwd en het zou een prima toevoeging zijn aan de huidige sportselectie van de uitgever.

E3 Voorspellingen Electronic Arts

In datzelfde rijtje hoort wat mij betreft ook SSX thuis: hoewel de game in 2013 een zeer vermakelijke reboot kreeg, werd het daarna stil rondom de serie en daar wil ik hoogstpersoonlijk graag verandering in zien. We verdienen allemaal een beetje meer SSX in ons leven. Een andere game die velen graag zouden zien. is een nieuwe Burnout-titel, want hoewel Paradise Remastered een leuke game was, willen we liever iets compleet nieuws hebben. Zo verwend zijn we immers met z’n allen.

Een serie die ook in mijn ogen een reboot of nieuw deel mag krijgen, is Dead Space. Hoewel het origineel fenomenaal was in zijn actie en horror-elementen, ging het daarna vlot bergafwaarts met de serie. Terug naar de kern zou dus helemaal geen kwaad kunnen. De ondergang van Visceral Games helpt hier natuurlijk niet mee, want dit zou betekenen dat een andere studio de serie op moet gaan pakken.

Wat gaan we niet zien?

Naast dat er genoeg games zijn die we wel graag willen zien, zijn er ook een aantal titels die ze beter met rust kunnen laten. Zo mag Plants vs. Zombies wel even de koelkast in, tenzij ze wat revolutionairs ermee gaan doen (en een kart-game telt niet). Iets anders wat we waarschijnlijk niet zullen zien tijdens de E3 is de nieuwe Dragon Age-game, alhoewel ik daar helemaal geen probleem mee zou hebben. Gezien BioWare echter alle focus op Anthem lijkt te hebben.

Anthem 
 Pixel Vault

Waar hoop jij op tijdens de persconferentie van Electronic Arts deze E3? Behalve dan dat Pele nog een keer een opwachting maakt. Laat het ons weten in de comments!