E3 voorspellingen Bethesda

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
E3 voorspellingen Bethesda

Het feest in Los Angeles gaat bijna beginnen en in nacht van zondag op maandag krijgen we in Europa ook wat mee van de E3. In dit geval van Bethesda. Uiteraard krijgen we wat te zien van de toffe recente games als Prey en The Elder Scrolls Online, maar ondertussen hunkeren we naar nieuwe projecten.

Sinds een paar jaar heeft Bethesda een eigen persconferentie, voorafgaand aan het openen van de beurs. Ze doen altijd erg hun best, al is het moeilijk om over de hype na het aankondigen van Fallout 4 heen te komen. Wie weet hebben ze dit jaar echter wel een nieuwe ip of een vervolg op de bestaande franchise klaarstaan voor ons.

The Elder Scrolls

Op de beursvloer is The Elder Scrolls in ieder geval aanwezig dit jaar, in de vorm van de uitbreiding Morrowind voor The Elder Scrolls Online. Het liefst zien we natuurlijk ook wat nieuws onder de zon van Tamriel in The Elder Scrolls Series, want zelfs ik ben onderhand wel klaar met Skyrim.

E3 voorspellingen Bethesda

Of we The Elder Scrolls VI dit jaar te zien krijgen betwijfel ik echter, want de rpg-fans mogen zich van de uitgever voorlopig even gaan focussen op de net uitgebrachte uitbreiding. Aan de andere kant is het niet ongewoon om eens per jaar een grote uitbreiding aan een MMO toe te voegen en heeft Bethesda misschien wel lak aan het feit dat sommige fans Morrowind laten liggen als ze vermoeden dat er een nieuwe singleplayer game aankomt.

Quake Champions

De aankondiging van een nieuwe Quake-titel kwam als een redelijke verrassing. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en kunnen we van Bethesda verwachten dat ze wel iets meer te tonen hebben van de nieuwe titel. Het ziet er naar uit dat id Software een eigen stand krijgt en met een beetje geluk kan de game al gespeeld worden.

Ook weten we nog altijd niet wanneer de game nu eigenlijk uitkomt, wat natuurlijk wel een leuk iets is om tijdens bijvoorbeeld een persconferentie bekend te maken. Slechts een idee hoor Bethesda, kijk maar even wat jullie ermee doen.

Bethesdaland

Omdat de E3 dit jaar open is voor het grote publiek, proberen de uitgevers de gamers vast lekker te maken voor hun stands. Bethesda heeft hun showcase omgedoopt tot ‘Bethesdaland’. Vrij suf als je het mij vraagt, ware het niet dat ze met die aankondiging mogelijk twee grote projecten hebben geteased. Alle grote franchises van Bethesda zijn namelijk in een tekening vertegenwoordigt en daar zitten twee grote delen tussen die ‘under construction’ zijn. Met andere woorden: twee IP’s waar we nog nieuws over krijgen.

Bethesda Softworks 
 Pixel Vault

Of dit twee grote nieuwe projecten zijn of een vervolg op een van de gevestigde titels wordt uiteraard niet duidelijk. Fallout 5 en Dishonored 3 gaan we in ieder geval nog niet zien en ik durf hier ook eigenlijk bijna wel The Elder Scrolls bij te zetten. Verder is iets gerelateerd aan DOOM ook niet echt aannemelijk en Prey heb ik nog niet eens uitgespeeld. Bethesda gaat vermoedelijk met iets nieuws komen en ik kan niet wachten om te weten wat het is.

Oja, vergeet je niet de wekker te zetten voor maandag? Bethesda begint om 4 uur ’s ochtends onze tijd.