E3 Voorspelling Sony

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
E3 Voorspelling Sony

Voor alle Sony fans valt de persconferentie al jaar en dag op een vervelend moment. De persconferentie start altijd pas rond 03:00 uur ‘s nachts en duurt dan ongeveer tweeënhalf uur. Wij voorspellen alvast wat we gaan zien.

Dat God of War een enorme aandacht gaat krijgen mag duidelijk zijn. Aan de buitenkant van het conventiecentrum heeft Sony namelijk een enorme poster van God of War laten plaatsen. Momenteel is het nog steeds niet duidelijk welke kant Sony op gaat met de game. Het lijkt erop dat hier dit jaar meer duidelijkheid over gegeven gaat worden. Hopelijk weet Santa Monica Studio ons meer te vertellen over de link tussen Kratos en het jongetje.

Gran Turismo Sport

Een andere game die vol in de schijnwerpers komt te staan is Gran Turismo Sport. Sony heeft nog steeds wat goed te maken na het smetje dat men rondom racegames opliep dankzij Driveclub. Ondanks dat het na alle patches, updates en gratis content een zeer solide racer is geworden, blijft de nare nasmaak van de launch toch hangen. Wellicht dat Gran Turismo Sport wegens deze reden ook wel is uitgesteld. Aangezien de game wel aan het eind van het jaar moet verschijnen, mag het duidelijk zijn dat de hypetrain nu van start moet gaan. Verwacht daarom op de E3 meer informatie over licenties, schademodellen en het E-sports segment in de game.

Gran Turismo Sport 
 Pixel Vault

Uncharted The Lost Legacy

Iets dat begon als een uitbreiding voor Uncharted 4: A Thief’s End, werd al snel een eigen stand alone game. Uncharted: The Lost Legacy gaat zeker niet ontbreken in Los Angeles. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft altijd wel een bijzondere plek in de persconferentie en dat gaat dit jaar niet anders zijn. Waarschijnlijk gaat men wat meer vertellen over het verhaal en de link met de originele Uncharted serie. Naughty Dog kennende zal er ook weer een vingerlikkende trailer verschijnen die vriend en vijand weer omverblaast. Hopelijk maken ze direct bekend wanneer de game uitkomt.

PlayStation VR?

Is Virtual Reality een nieuwe flop of gaat de industrie nu echt doorpakken? Sony lijkt de eerste te zijn die daar een duidelijk antwoord op kan verschaffen. Wanneer Sony geen tot weinig aandacht voor de bril heeft in haar persconferentie mogen we wel concluderen dat PlayStation VR is mislukt. Om eerlijk te zijn is deze angst wel redelijk reëel. Waar het gonst van de geruchten van bovenstaande games, horen we niks over PlayStation VR games en/of support. Voor iedereen die nog op het punt staat om zo’n bril te kopen, lijkt wachten het devies. Mocht Sony de bril namelijk nog succesvol willen maken, lijkt een enorme prijsdaling de oplossing. Laten we in ieder geval hopen dat het geen voortijdige dood wordt voor PlayStation VR.

En verder?

Buiten deze uitstap om lijkt Sony weinig anders in huis te hebben dan haar games. De PlayStation Pro ligt nog niet zo lang in de winkel. Men gaat dus geen nieuwe console aankondigen. Na de flop van de PlayStation Vita komt er waarschijnlijk ook nooit meer een handheld van het bedrijf, dus die kunnen we ook afstrepen. De focus moet dus op de games komen te liggen. Sony gaat waarschijnlijk volle bak focussen op de bovenste drie exclusives. Daarnaast hebben de Japanners aangegeven om ook nog beelden te tonen van Days Gone en Spider-Man. Dat brengt de teller in ieder geval al op vijf exclusives. Verwacht wordt dat Sony ook nog wel een verrassing uit de hoge hoed tovert.

Spider-Man 
 Pixel Vault

Wat hopen jullie dat Sony ons toont? Laat het weten in de comments! Dinsdag 13 juni om 03:00 uur weten we met zijn allen meer, want dan begint de persconferentie!