E3 2018 verslag van Nintendo

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
E3 2018 verslag van Nintendo

We hebben de laatste persconferentie van E3 2018 bereikt. Het is nu aan Nintendo om de conferenties af te sluiten en de E3 officieel te starten. Heeft de uitgever leuke dingen voor ons of lijkt ze dit jaar meer op Square Enix?

Zoals gebruikelijk geeft Nintendo geen live conferentie, maar doet dit in de vorm van een speciale Nintendo Direct. Omdat deze showcasing van te voren is opgenomen, kunnen we na het aftellen direct beginnen. Laat de games maar komen.

Daemon x Machina

Die games komen dan ook direct binnen. We beginnen met een indrukwekkende gameplay trailer van Daemon x Machina. Veel krijgen we niet over de game te weten, behalve dat er veel ontploffingen zijn wanneer grote robots tegen een nog grotere robot met een plasmazwaard vechten. De game kunnen we ergens in 2019 verwachten.

Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country

De heftige actie wordt opgevolgd door rustgevende muziek en verschillende scènes van de volgende Xenoblade Chronicles 2-uitbreiding. De uitbreiding heet Torna – The Golden Country. De precieze inhoud van de uitbreiding en hoe dit inspeelt op het verhaal van de game kunnen we in september zelf ondervinden.

Pokémon: Let’s Go

Vervolgens krijgen we begeleiding van correspondent Reggie Fils-Aime. Hij wil ons het een en ander laten zien van een aantal games en begint met Pokémon: Let’s Go. Naast het feit dat we beelden van de games te zien krijgen, laat Reggie ook de Pokéball Plus-controller zien.

Deze controller kun je gebruiken om Pokémon met een gooibeweging te vangen. Tegelijkertijd functioneert het knopje aan de voorzijde als joystick. Hiermee bestuur je de game dus. Wanneer je de Pokéball Plus-editie koopt, krijg je automatisch ook de legendarische Pokémon Mew. Dit is de enige manier om deze Pokémon te krijgen in de game.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu!, Pokémon: Let’s Go, Eevee! en de Pokéball Plus-editie zijn vanaf 16 november verkrijgbaar.

Super Mario Party

Na Pokémon wordt het nieuwe Super Mario Party aangekondigd. Deze Mario Party grijpt terug naar zijn roots en pakt het wat klassieker aan. Dat gezegd hebbende krijgen we in de trailer te zien hoe twee Switch-consoles virtueel aan elkaar worden gekoppeld om een dynamische speelomgeving te creëren. De game is met maximaal vier personen te spelen en is vanaf 5 oktober verkrijgbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=oAuNwjd4O-4

Fire Emblem Three Houses

De aankondiging van Super Mario Party wordt vervolgd met de aankondiging van Fire Emblem Three Houses. De franchise heeft weer een flinke grafische update gekregen, waardoor de strategische RPG er nog levendiger uitziet. De hoofdpersonages lijken tegelijkertijd kleine groepjes soldaten aan te mogen voeren. Dit zorgt ervoor dat een gevecht al snel een heuse veldslag wordt. De game kunnen we in het voorjaar van 2019 verwachten.

Fortnite

Eerder deze maand gingen er al geruchten rond dat Fortnite naar de Nintendo Switch kwam. Deze geruchten bleken waar te zijn. Net als op alle andere consoles is Fortnite gratis te spelen op Switch. Download de game vandaag nog gratis in de Nintendo eShop.

https://www.youtube.com/watch?v=SbysmKY3558

Rapid fire

Fortnite wordt gevolgd door een reeks aankondigingen die in hoog tempo voorbij komen. Het komende jaar kunnen we op de Switch verschillende indiegames verwachten, waaronder Overcooked 2 dat ontwikkeld wordt door Team 17 en die op 7 oktober uitkomt. Daarna krijgen weKiller Queen Black van LiquidBit te zien waarin maximaal acht spelers in twee teams tegen elkaar kunnen strijden. Deze game komt in 2018 nog naar Nintendo Switch.

Daarnaast komt ook Hollow Knight naar de console. De game van Team Cherry is op andere consoles al een tijdje uit en vanaf vandaag ook te vinden in de Nintendo eShop. Daarnaast komt Octopath Traveler op 13 juli exclusief naar Nintendo Switch. Een demo van deze game kun je al vanaf 14 juni gratis downloaden.

Vervolgens krijgen we nog meer titels te zien die binnenkort naar de Switch komen. Deze titels zijn Starlink op 16 oktober, Arena of Valor in het najaar van 2018 en Minecraft op 21 juni. Sushi Striker: the Way of Sushido is vanaf vandaag al verkrijgbaar, Just Dance 2019 vanaf 23 oktober en Dragon Ball FighterZ komt later dit jaar uit.

Verder ontvangt Splatoon 2 deze zomer de Octo Expansion, Captain Toad Treasure Tracker is vanaf 13 juli te verkrijgen en op 29 juni krijgen we de Crash Bandicoot N’Sane Trilogie op de Switch. Ninjala kunnen we in het voorjaar van 2019 verwachten, deze kerst krijgen we nog een digitale versie van het bordspel Carcassonne en op 28 september mogen we aan de slag met FIFA 19.

Deze herfst mogen we aan de slag met Pixark en dit geldt ook voor Ark en Wasteland 2. Paladins is nu al te spelen, net als Fallout Shelter. Dark Souls: Remastered komt er later deze zomer aan, SNK Heroins komt uit op 7 september, Monster Hunter Generations Ultimate is vanaf 28 augustus beschikbaar en Wolfenstein 2: The New Colossus kunnen we op 29 juni in handen nemen. The World Ends With You kunnen we aankomende herfst verwachten, Megaman 11 redt opnieuw de wereld vanaf 2 oktober en Mario pakt op 22 juni opnieuw het tennisracket op in Mario Tennis Aces.

Super Smash Bros. Ultimate

Na deze reeks aan games komt Shinya Takahashi in beeld om Super Smash Bros. Ultimate aan te kondigen. De game komt op 7 december uit op de Switch en zit bomvol nieuwe content, verbeteringen en speelbare personages.

Hoewel het roster waarmee spelers beginnen relatief klein is met tien speelbare personages, speel je gaandeweg alle personages vrij totdat je er 65 tot je beschikking hebt. Dit grote aantal speelbare personages is het grootste rooster dat de Super Smash Bros.-franchise ooit heeft genoten. In Super Smash Bros. Ultimate zitten dan ook alle personages die ooit in een Super Smash Bros.-game voorkwamen.Super Smash Bros. Ultimate 
 Pixel Vault

Daarnaast zijn er ook twee nieuwe speelbare personages. Dit zijn Inkling van de Splatoon-games en Ridley, het draak-achtige wezen uit de Metroid-games. Daarnaast is het mogelijk om Super Smash Bros. Ultimate met een GameCube-controller te spelen.

In deze game keren de Assist Trophies terug. In Super Smash Bros. Ultimate zitten meer dan 50 Assist Trophies die je kunt gebruiken. Daarnaast heb je nog meer Pokémon en items tot je beschikking. Tot slot krijgt iedere stage zowel een Battlefield- als een Omega-versie.

Tijdens de showcase worden er veel details gedeeld over de aanpassingen aan personages, gamemechanics en het uiterlijk van de maps. Een uitgebreidere bespreking van deze aanpassingen kunnen jullie in een later artikel lezen.

Na deze bom aan informatie is de showcase van Nintendo aan haar einde gekomen. Zijn jullie hyped voor Super Smash Bros. Ultimate of kijken jullie juist uit naar de nieuwe Mario Party? Laat het ons weten in de comments.