E3 2018 Ubisoft conferentie

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
E3 2018 Ubisoft conferentie

Na sterke persconferenties van Microsoft en Bethesda is het op maandagavond de beurt aan Ubisoft. Van te voren gaf de uitgever ons al een lijst van games die in ieder geval tijdens hun presentatie aan bod komen. Zo kunnen we rekenen op The Division 2, Beyond Good & Evil 2 en Assassin’s Creed Odyssey. Heeft Ubisoft daarnaast ook nog verrassingen voor ons in petto?

Een volgepakt Orpheum theater zit klaar om de show van Ubisoft te aanschouwen. Twee ongemakkelijke sprekers openen officieel de conferentie. De hakkelende intro mag de pret echter niet drukken: het publiek heeft er zin in.

Just Dance 2019

Na dit moeizame begin worden we getrakteerd op een uitgebreid dansnummer. Op fanfaremuziek gaat een heel scala aan kleurrijke personages onder leiding van een dansende panda helemaal uit z’n dak. Dansfanaten weten vervolgens genoeg: Just Dance 2019 is officieel aangekondigd. De game verschijnt op 25 oktober voor de Nintendo Switch, Wii U, Wii, PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360.

Beyond Good & Evil 2

De dansvoorstelling bij Just Dance 2019 werkt als een goede opwarmer voor het publiek, maar vervolgens is het tijd voor het echte werk met een uitgebreide blik op Beyond Good & Evil 2.

Eerst komt er een cinematische trailer waarin we een aantal personages terug zien die we nog kennen uit de trailer van vorig jaar. Ook het varken Pey’j uit de eerste game is aanwezig. De crew is op een ogenschijnlijk saaie ruimtemissie. Er lijkt niets aan de hand, tot een enorme shockwave het schip raakt. Vervolgens verschijnt een reusachtig, vijandig ruimteschip. Wanneer de crew van dat schip aan boord komt, zien we hoofdpersonage Jade uit de eerste game terug.

Na de trailer volgt de aankondiging dat er op de E3 behind closed doors een demo vertoond gaan worden. Vervolgens krijgen we nog een voorproefje in de vorm van wat pre-alpha gameplay footage, waarin de stad Ganesha verkend wordt. Tijdens deze beelden wordt benadrukt dat de game bestaat uit een uitgebreid en vrij te ontdekken universum, waarin verschillende gebieden naadloos op elkaar aansluiten.

Ten slotte komt acteur Joseph Gordon Levitt het podium op, in de hoedanigheid van mede-oprichter van Hitrecord. Met dit initiatief is de community uitgenodigd om mee te denken over zowel de kunst als de muziek van Beyond Good & Evil 2.

Rainbow Six Siege

Na Beyond Good & Evil 2 is het woord aan de communitymanager van Rainbow Six Siege aan het woord. Hij kondigt aan dat de community van de game op dit moment bestaat uit 35 miljoen spelers. Hij kondigt vervolgens de finales van de grote toernooien voor de komende maanden aan, die zich af zullen spelen in Parijs, Brazilië en Montreal.

Dat was echter niet alles met betrekking tot Rainbow Six Siege. Er volgt namelijk nog een aankondiging van een documentaire over succesvolle spelers van de game. De film heet Another Mindset en verschijnt tussen 13 en 19 augustus.

Trials Rising

Onder begeleiding van een heavy metal-soundtrack komt een in Amerikaanse kledij gehulde motorrijder het theater binnen rijden. De vermoedens over om welke game het hier gaat zijn er al, maar wanneer de beste man het woord Trials achter op zijn pak heeft staan, weet iedereen hoe laat het is. Wanneer hij vervolgens het podium oploopt en in echte Trials-stijl struikelt en een enorme ravage creëert, is het écht voor iedereen duidelijk.

Na dit prachtige stukje toneel krijgen we een trailer te zien van Trials Rising. In de trailer zien we stuntende motorrijders in een scala aan verschillende landschappen. Zo zien we onder meer de pyramides voorbij komen. Trials Rising verschijnt in februari 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Met deze titel maakt de Trials-serie ook zijn debuut op de Nintendo Switch.

The Division 2

Gisteren tijdens de Microsoft conferentie zagen we er al beelden van voorbij komen, maar tijdens de conferentie van Ubisoft zelf kan The Division 2 natuurlijk ook niet ontbreken. De chaos die in het eerste deel van de game in New York begon heeft zich zeven maanden lang verspreid over het land. Terwijl inwoners het land proberen op te bouwen, strijden verschillende facties nog steeds met elkaar.

In de trailer die we vervolgens te zien krijgen, komt deze dualiteit duidelijk in beeld. Het begin is hoopvol: we zien een klein meisje door een tuin rennen in wat een commune lijkt. Wanneer we de deuren van de commune achter ons laten, zien we echter een Washington dat nog steeds in chaos verkeert. We zien een restaurant dat overvallen wordt en een vrouw die tegen haar zin wordt meegesleurd om vervolgens geëxecuteerd te worden.

De game bevat een story mode waarin je keuzes invloed hebben op het leven van de inwoners. Ook zijn er nog een aantal nieuwigheden. Nadat je het maximale level bereikt hebt, is het in The Division 2 mogelijk om een extra specializatie te kiezen, waarmee je je speelstijl personaliseert. Bovendien bevat de game Raids die met acht spelers tegelijk gespeeld kunnen worden.

Ten slotte kondigt Ubisoft nog aan dat The Division 2 in het eerste jaar 3 DLC’s krijgt, allemaal met nieuwe verhalel, nieuwe area’s en nieuwe events. De DLC’s zijn volledig gratis.

Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure

Na de serieuze toon van The Division 2 is het tijd voor wat meligheid met de Mario + Rabbids DLC Donkey Kong Adventure. De beelden van de DLC worden voorzien van live muziek waarvoor er een volledige muzikale set-up het podium opgereden wordt. De muziek begint rustig en toont een vredige jungle, maar wanneer Donkey Kong zelf in beeld komt barst het los. De gameplaybeelden tonen Donkey Kong die in verschillende omgevingen op de vuist gaat met de Rabbids. Naast de jungle-omgeving zien we ook bijvoorbeeld een tropisch strand langskomen. Mario + Rabbids Donkey Kong Adventure Verschijnt op 26 juni.

https://www.youtube.com/watch?v=OqiO8_sJIx8

Skull & Bones

Piraterij is dood, leve de piraterij! Het is tijd voor Skull & Bones. Van de game wordt een cinematische trailer getoond, waarin we verschillende piraten in wisselende allianties zien strijden om schatten. Deze wisselende allianties vormen een mooie weerspiegeling van de dynamiek van de shared world game, waarin spelers ook dan eens samenwerken en het dan weer eens tegen elkaar opnemen. De game speelt zich af op de Indische oceaan omdat piraterij in de Caribische zee uitgebannen is door The British Empire.

In de vervolgens getoonde gameplay zien we dat je als piraat ervoor kunt kiezen om langs een fort te sluipen door middels je zeilen te doen alsof je een Portugees handelsschip bent. Na deze geslaagde stealth move moet er een handelskonvooi aangevallen worden, maar dat gaat niet onopgemerkt. Een enorm portugees oorlogsschip komt polshoogte nemen en daar is het piratenschip niet tegen opgewassen. De speler moet dus vrienden inschakelen om de Portugezen alsnog naar de bodem van de oceaan te bombarderen.

Transference

Het podium wordt in neonkleuren gehuld en Elijah Wood komt het podium op voor Transference. De Pyschologische thriller vermengt elementen van films met elementen uit games. Transference is een mysterieuze game waarin je de herinneringen van een familie volgt om erachter te komen wat er met deze mensen gebeurd is. De game verschijnt dit najaar op zowel de traditionele consoles als in VR.

Starlink: Battle for Atlas

Dan is het tijd voor de kleurrijke sciencefiction game Starlink: Battle for Atlas. De game draait om vliegtuigen waarvan er eveneens speelgoedversies te koop zullen zijn. Een trailer toont verschillende van deze vliegtuigen op diverse werelden in gevecht met allerhande vreemde creaturen. De game verschijnt op 16 oktober.

Tot zover was deze presentatie niet echt spannend, tot in een afsluitende trailer Star Fox zijn opwachting maakt in de game. Yves Guillemot komt vervolgens het podium op om de eveneens aanwezige Shigeru Miyamoto het eerste prototype van het Star Fox vessel uit te reiken. Star Fox is als speelbaar personage exclusief beschikbaar op de Nintendo Switch.

For Honor

Wanneer Guillemot en Miyamoto met hun Starfox-beeldje backstage verdwenen zijn, is het tijd voor For Honor. De creative director van de game komt het podium op en houdt een praatje over zijn wens dat hij graag meer spelers zou zien in For Honor. Om dit te bewerkstelligen is de game deze week gratis verkrijgbaar op de pc.

Het blijft echter niet bij een tijdelijk gratis pc-versie: For Honor krijgt ook nieuwe content. In een trailer zien we nieuwe Chinese krijgers die toegevoegd worden aan de game. Daarnaast krijgt de game een nieuwe vier-tegen-vier-modus genaamd Breach. De DLC heet For Honor Marching Fire en verschijnt op 16 oktober.

The Crew 2

Na For Honor is er even tijd voor The Crew 2. De game verschijnt al op 29 juni en de open bèta gaat op 21 juni van start op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De inschrijvingen voor de bèta gaan nu van start. Vervolgens krijgen we nog een trailer te zien waarin de verschillende voertuigen en stunts in de game nog eens mooi worden neergezet.

Assassin’s Creed Odyssey

Zoals te verwachten was sluit Ubisoft af met een uitgebreide blik op Assassin’s Creed: Odyssey. De game werd al voor de beurs gelekt en vervolgens ook officieel aangekondigd, maar veel concrete informatie hadden we nog niet. De eerst beelden bevestigen dat de game zich afspeelt in het oude Griekenland en dezelfde stijl heeft als Assassin’s Creed Origins.

Ubisoft benadrukt dat het met deze nieuwe Assassin’s Creed een echte role playing ervaring neer heeft willen zetten. Het is daarom voor het eerst in de serie ook mogelijk om te kiezen met welk personage je speelt. Je hebt daarbij de keuze uit twee personages: Alexios of Kassandra. Daarmee heeft Assassin’s Creed ook voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon.

Beide zijn Spartaanse helden die de beschikking hebben over een mysterieus wapen: de gebroken speer van Leonidas. Door het wapen unlock je verschillende skills om los te laten op je vijanden. Zo zien we in de trailer personages meermaals de klassieke ‘This is sparta’-kick uit de film 300 uitvoeren.

Een andere manier waarop de game meer als een role playing ervaring aanvoelt, is in de gesprekken. Het is nu mogelijk om te kiezen uit verschillende dialoogopties. Dit kan voor interessante gesprekken zorgen met historische figuren zoals Socrates, de Griekse grondlegger van de filosofie.

Griekse eilanden

In een uitgebreide gameplaydemo reist Kassandra af naar het eiland Mykonos, waar ze een queeste krijgt om Diokles om het leven te brengen. Wanneer ze echter ontdekt wordt, moet ze de stad te paard ontvluchten. Buiten de stad wordt ze ingehaald door één van haar belagers en zien we de combat in actie.

Vervolgens krijgen we een heuse veldslag te zien tussen Spartanen en Atheners. Kassandra moet in de strijdende meute op zoek naar Diokles, een boom van een vent gewapend met twee enorme knotsen. Kassandra schakelt over naar een mace om hem het hoofd te kunnen bieden.

De presentatie eindigt met de boodschap dat Assassin’s Creed Odyssey op 5 oktober verschijnt.

Al met al bracht de persconferentie van Ubisoft niet veel grote verrassingen met zich mee. Toch zullen fans van de uitgever tevreden zijn met de grote hoeveelheid nieuwe informatie over geliefde franchises als Beyond Good & Evil en Assassin’s Creed. Wat vonden jullie van Ubisofts conferentie? Laat het ons weten in de comments!