E3 2018 Square Enix showcase

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
E3 2018 Square Enix showcase

Als vierde op rij van de reeks showcases tijdens deze E3 staat Square Enix. Deze showcase zit echter wat anders in elkaar, want het was een volledig gestreamde showcase. Het was dus niet live voor een publiek. We verwachten dus een goed in elkaar gezet pakket, dat ons uit onze schoenen blaast.

Wanneer de show start, krijgen we een kort videobericht van Yasuhiro Fukushima, de CEO van Square Enix. Hierin bedankt hij ons voor het inschakelen op de showcase en wenst ons veel plezier met de games die we gaan bekijken. Na dit korte dankwoord worden we verder begeleid door de zwoele stem van Keith David.

Shadow of the Tomb Raider

De eerste stop is Shadow of the Tomb Raider. Hoewel we in de conferentie van Microsoft al het een en ander gezien hadden, krijgen we compleet nieuwe beelden te zien tijdens deze digitale showcase. We krijgen te zien hoe Lara Croft een vliegtuig met man en macht in de lucht probeert te halen, maar hier uiteindelijk niet in slaagt.

Zonder parachutes om zichzelf in veiligheid te stellen, maakt ze zich vast in de cockpit in de hoop om een niet fatale landing te maken in een Zuid-Amerikaanse jungle. Na een korte tijdsprong blijkt dat Lara deze ‘landing’ overleefd heeft, maar is nu van de regen in de drup beland. De jungle zit namelijk vol met huurlingen die haar liever doodschieten dan laten gaan.

Daniel Bisson, Senior Game Director, legt ons vervolgens uit dat je met Lara dus geworpen bent tot andere strategieën. In gameplay footage krijgen we te zien hoe Lara met guerilla tactieken en brute efficiëntie haar vijanden stuk voor stuk uitschakelt. We krijgen te zien hoe ze met pijl en boog een soldaat vergiftigt, waarna hij in zijn manie zijn medesoldaten overhoop schiet.

Verder krijgen we te horen dat Shadow of the Tomb Raider net als haar voorgangers een semi-open wereld is met deze keer een nog grotere centrale hub. Natuurlijk zijn de dodelijke tombes ook weer aanwezig. De game wordt gereleased op 14 september.

Final Fantasy XIV

We laten Lara Croft achter in de jungle om verder te gaan met Final Fantasy XIV. Hier zit namelijk een nieuwe, grote update voor aan te komen. De update heeft de naam Under the Moonlight. Wat deze update toe gaat voegen en wanneer we deze kunnen verwachten, werd niet weergegeven tijdens de showcase.

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Dan een bericht van twee ontwikkelaars van Dontnod Entertainment. Tijdens de conferentie van Microsoft werd The Awesome Adventures of Captain Spirit al bekendgemaakt. Hoewel we tijdens deze showcase niks nieuws te weten zijn gekomen, kregen we wel in een cutscene te zien hoe de hoofdrolspeler Chris zijn eigen superheldenoutfit maakte met karton en klerenhangers. De game is gratis verkrijgbaar vanaf 26 juni.

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age

Hierna kregen we beelden te zien van een welbekend universum met iconische tekenstijl: Dragon Quest. Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age werd aangekondigd in deze lange trailer. De hoofdrolspeler kreeg na een lang proces van smeden een magisch zwaard. Hiermee moet hij de wereld gaan redden. Hoe je dit als speler precies doet en welke uitdagingen je tegen het lijf loopt, moet je zelf ontdekken op 4 september. Dan komt de game namelijk uit.

Babylon’s Fall

Vervolgens werd Babylon’s Fall aangekondigd met een wat cryptische trailer. We kregen verschillende delen van een wereldkaart te zien, met verschillende locaties en verschillende tijden. Opheldering laat echter nog op zich wachten. Wat we wel weten is dat dit de nieuwe IP is van Platinum Games, dat we de game mogen verwachten ergens in 2019 en dat de game uitkomt op pc en PlayStation 4.

Nier: Automata

Ook tijdens deze conferentie krijgen we de trailer van de Become As Gods Edition van Nier: Automata te zien. Deze versie is speelbaar op Xbox One en is verkrijgbaar op 26 juni.

Octopath Traveler

Na deze aankondiging kregen we een trailer te zien van Octopath Traveler. De korte trailer laat ons de stilistische wereld zien en wat korte stukjes combat. De game komt uit op de Nintendo Switch op 13 juli.

Just Cause 4

Gisteren tijdens de Microsoft conferentie werd Just Cause 4 officieel aangekondigd en kwam de releasedatum vast te liggen op 4 december. Veel meer was echter nog niet bekend. Tijdens de showcase van Square Enix leerden we dat de game zich afspeelt in een fictief land in Zuid-Amerika genaamd Solice.

Solice wordt onderdrukt door de tyrannische rebellenleider Gabriella. Het is aan Rico Rodriguez om haar macht te destabiliseren en het volk te bevrijden van haar onderdrukking. Dit zal alleen niet van een leien dakje gaan, want Solice wordt geteisterd door extreme weersomstandigheden. Sneeuwstormen, tornado’s, blikseminslagen en zandstormen kunnen je vanuit het niets zomaar overvallen.

Verder krijgen we te horen dat de manier hoe motoren en auto’s besturen flink onder het mes zijn gegaan. Ditzelfde geldt voor de grappling hook, waardoor deze nu intuïtiever in haar gebruik moet zijn. De game is gebouwd in de nieuwe game engine die Apex heet. Deze engine is speciaal gebouwd voor het ondersteunen van open-world games.

The Quiet Man

Vervolgens krijgen we een intrigerende trailer te zien van The Quiet Man. We zien hoe een jongeman door een steegje loopt, wanneer hij stuit op wat we niet anders kunnen omschrijven als gangbangers. Zij proberen de jongeman ervan te overtuigen dat hij maar beter weggaat, tot deze naamloze man lijkt te indiceren dat hij niks hoort. Vervolgens is iedereen met elkaar aan het vechten.

Na deze verwarrende trailer weten we natuurlijk nog niks concreets over de game. Al liet de trailer wel weten dat de game uiteindelijk uit komt voor pc en Playstation 4. Meer informatie kunnen we aankomende augustus verwachten.

Kingdom Hearts 3

De conferentie sluit af met Kingdom Hearts 3. We krijgen dezelfde trailers te zien, die we gisteren tijdens de Microsoft conferentie ook te zien kregen. Het enige nieuwe dat we leerden is dat Axel nog leeft en in de game zit. Wat dit uiteindelijk allemaal betekent en hoe dit in het complexe verhaal van Kingdom Hearts 3 past, vinden we uit op 29 januari 2019.

Hiermee is de showcase van Square Enix tijdens E3 2018 geschiedenis. Wij waren wat teleurgesteld met de inhoud van de conferentie. Wat vonden jullie? Laat het ons weten in de comments!