E-sports worden binnenkort mogelijk Olympische sport

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
E-sports worden binnenkort mogelijk Olympische sport

E-sports gaan mogelijk onderdeel uitmaken van de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Tony Estanguet, mede-voorzitter van het Parijse bid op de Olympische Spelen, wil hierover in gesprek gaan met zowel het International Olympic Committee als e-sportsvertegenwoordigers. Op dit moment zijn er echter nog geen concrete plannen voor het toevoegen van e-sports aan de Olympische Spelen.

In Azië zijn e-sports al onderdeel van het grote sporttoernooi The Asian Games. De status van Olympische sport hebben games echter nog niet bereikt. Als het ligt aan Tony Estanguet komt daar mogelijk verandering in. De grote interesse van jongeren voor e-sports is voor Estanguet de reden om te kijken naar de mogelijkheid van elektronische sporten op de Olympische Spelen.

We have to look at it because we can’t say, ’It’s not us. It’s not about Olympics. The youth, yes they are interested in esport and this kind of thing. Let’s look at it. Let’s meet them. Let’s try if we can find some bridges.

Hij benadrukt daarbij echter wel dat het IOC het laatste woord zal hebben.

The IOC will have the last … say, if they want esports on the program. Let’s discuss among ourselves.

E-sports genieten wereldwijd een toenemende mate van populariteit. De groeiende populariteit gaat gepaard met een eveneens groeiende professionaliteit. Zo nemen voetbalclubs professionele FIFA-spelers aan en groeit het prijzengeld voor internationale toernooien steeds verder. De status van Olympische sport zou een mooie nieuwe stap zijn in de opmars van e-sports.