Dynasty Warriors ‘realistischer’ op next-gen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dynasty Warriors ‘realistischer’ op next-gen

Met de komst van nieuwe hardware denkt de maker van de Dynasty Warriors serie eraan om de serie in een andere wending te nemen. Een meer realistische en open-world aanpak.

De vice-president van Tecmo-Koei en geestelijke vader van de Dynasty Warriors games Hisashi Koinuma liet zich uit over de aankomende nieuwe hardware. De komst van nieuwe hardware betekende generaties lang tevens een nieuwe Dynasty Warriors game.

“Het lijkt me leuk om een open-world Warriors game te maken, of misschien een RPG die gebruik maakt van het Warriors systeem. Er is veel wat we daarmee kunnen doen. De hardware van de PlayStation 4 en Xbox One stellen ons in staat om nieuwe ervaringen te creëren die voorheen niet mogelijk waren.”

De Dynasty Warriors serie is door de jaren heen vaak voor paal gezet vanwege de simplistische gameplay waarin je kan winnen door herhaaldelijk op een enkele knop te drukken. Ook daar wil Koinuma van af.

“Met Warriors is het tot nu toe zo geweest, dat alle actie op zeer simpele wijze gesimuleerd is. Wanneer alles grootser aangepakt kan worden, zal het strategisch aspect daarmee groeien en interessanter worden. Ik wil de focus meer leggen op terrein met meer variatie en vernietigbare omgevingen waardoor de gameplay dieper wordt.”