Dying Light’s Bad Blood DLC draait om battle royale-gameplay

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Dying Light’s Bad Blood DLC draait om battle royale-gameplay

Het succes van PlayerUnknown’s Battlegrounds en de battle royale-modus van Fortnite hebben gezorgd voor een ware battle royale-hype. Het is dan ook niet zo gek dat ontwikkelaars graag een graantje meepikken van dit succes. Dit geldt onder meer voor de Poolse ontwikkelaar Techland, die met de nieuwe DLC Bad Blood een portie battle royale toevoegt aan haar survival zombiegame Dying Light.

Dying Light verscheen in 2015 en kan sindsdien rekenen op een vaste stroom aan nieuwe content. Afgelopen zomer liet Techland nog weten in het komende jaar tien gratis nieuwe DLC’s voor de game uit te willen brengen. Met de eerder aangekondigde stand-alone DLC Bad Blood probeert Techland duidelijk mee te liften op de battle royale-manie.

In Bad Blood worden zes spelers op verschillende locaties in een map gedropt. Het doel is om bepaalde elite zombies uit te schakelen en om wapens en items de verzamelen die hierbij helpen. Alle spelers hebben echter dezelfde doelwitten en iedereen heeft maar één leven. Naar goede battle royale-traditie kan er dus uiteindelijk maar één speler overleven.