Dying Light-ontwikkelaar werkt aan twee nieuwe games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dying Light-ontwikkelaar werkt aan twee nieuwe games

Dying Light-ontwikkelaar Techland werkt aan twee nieuwe games, waaronder een fantasy-game in een open wereld. Dat heeft de site GamePressure vernomen van Techland-directeur en oprichter Pawel Marchewka. De andere game waar de studio aan werkt is mogelijk een vervolg op Dying Light.

Volgens Marchewka zijn het twee AAA-games die in ontwikkeling zijn. Daar is een budget van zo’n 80 miljoen dollar (ongeveer 71 miljoen euro) voor vrijgemaakt. Om de ontwikkelaars volledige creatieve vrijheid te geven, worden de twee titels op aparte locaties gemaakt. Een van de games wordt ontwikkeld in Wroclaw, terwijl de studio in Warschau werkt aan de andere titel. Een derde studio in Vancouver levert technische ondersteuning.

De games zouden binnen drie jaar op de markt moeten komen. Een van de titels is volgens Marchewka een fantasy-game met RPG-elementen dat zich afspeelt in een grote open wereld. De game zal zowel een singleplayer als een co-opmultiplayer hebben. De Techland-oprichter benadrukte dat het gaat om een nieuwe game waarvan nog niets eerder is aangekondigd.

Ook liet Marchewka weten dater voor Dying Light geen grote DLC-pakketten op de planning staan. Wel blijft de ontwikkelaar ondersteuning geven met updates, patches en ‘social events’.