Dying Light Bad Blood gaat in september in early access

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Dying Light Bad Blood gaat in september in early access

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Techland Dying Light uitbracht. De game bracht zombie survival-elementen samen met free-running in een game, die zeer goed ontvangen werd bij het publiek. Inmiddels is Dying Light 2 in ontwikkeling, maar er komt ook een battle royale-variant van de franchise aan genaamd Dying Light Bad Blood.

Dying Light Bad Blood wordt een free-to-play game op Steam, maar voordat de game dit stadium bereikt, gaat de game een periode in Early Access door. Dit is bedoeld als een bètaversie om de PvP-elementen goed te balanceren. Voor deze testfase kun je je hier inschrijven. De testfase is opgebouwd uit twee rondes. De eerste test ronde vindt plaats op 25 en 26 augustus en is openbaar voor een beperkte groep mensen. De tweede ronde is op 1 en 2 september en is beschikbaar voor alle gamers die zich hebben ingeschreven.

Daarnaast is er ook een backers-pack die je kunt kopen voor € 20,-. Met deze aankoop krijg je vervroegd toegang tot de volledige game, krijg je een aantal skins en 1000 Blood Bucks (in-game valuta). Vooralsnog is het nog niet duidelijk welke rol deze valuta speelt in de game. Eveneens is ook nog niet bekend wanneer we de volledige game kunnen verwachten. Wat we wel weten is dat in de game twaalf spelers in de wereld worden geplaatst en er één moet overblijven. De game is echter niet volledig PvP, want er zijn ook PvE-elementen aanwezig.