DualShock 4 controller draadloos te verbinden met PS3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
DualShock 4 controller draadloos te verbinden met PS3

De standaard controller van de PlayStation 4, de DualShock 4, is sinds de laatste firmwareupdate voor de PlayStation 3 geschikt voor gebruik op de PlayStation 3. Dit meldt Engadget.

De DualShock 4-controller maakt via Bluetooth contact met de PlayStation 3. De PS3 herkent deze als een generieke controller. Dit zorgt er wel voor dat de bewegingssensor en de trillingen niet meer werken. Daarnaast meldt Engadget dat sommige games minder goed ondersteund worden. Wel is het mogelijk om de PS3 aan te zetten door op de PS-knop op de DualShock 4-controller te drukken. 

Om de DualShock 4 te gebruiken dien je deze door middel van de kabel in te pluggen in je PS3, vervolgens ga je naar Randapparatuurinstellingen en Bluetooth-apparaten beheren. Hier moet je een ‘Nieuw apparaat registeren’. Tijdens het scannen naar nieuwe Bluetooth apparaten, koppel je de kabel los van de DualShock 4 en houdt je de PS- en de Share-knop ingedrukt, dit zorgt ervoor dat de Bluetooth mode van de DualShock 4 aangaat. Dit is te zien aan het feit dat de lamp op de DualShock 4 gaat knipperen. Als de PS3 de draadloze controller gevonden heeft, plug je hem weer in, accepteert vervolgens de draadloze controller en voila. Hierna is de DualShock 4 draadloos te gebruiken op de PS3.