Druidstone: The Secret of the Menhir Forest verschijnt in mei

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Druidstone: The Secret of the Menhir Forest verschijnt in mei

Halverwege november onthulde de maker van de Legend of Grimrock-reeks zijn nieuwste titel: Druidstone: The Secret of the Menhir Forest. Deze game heeft nu een releasedatum gekregen en kunnen we binnenkort op avontuur in deze magische wereld.

De nieuwste game van ontwikkelaar Ctrl Alt Ninja is een tactische turn-based-titel. Hierin kruipen we in de huid van enkele personages, die proberen het mythische Menhir Forest te beschermen tegen een hardnekkig virus. Dit virus zorgt ervoor dat overal in het bos paarse ettergezwellen groeien. Om de kopzorgen te vergroten verdwijnt de opperdruïde ook nog eens onder erg verdachte omstandigheden.

Tijdens de game besturen we daarom drie personages. Waaronder de dochter van de opperdruïde Aaya, de boswachter Leonhard en de afgedankte Red Priest Oiko. Ondanks hun verschillende achtergronden slaan zij toch de handen ineen om dit mysterie te ontrafelen. Op hun avontuur trotseren ze naast bossen en staande stenen ook dodelijke wezens en ruïnes vol puzzels.

Druidstone: The Secret of the Menhir Forest komt uit op 15 mei voor pc. Je kunt de game al vooruitbestellen via de officiële website.