Driveclub komt 8 oktober, uitstel wegens dynamisch menu

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Driveclub komt 8 oktober, uitstel wegens dynamisch menu

Na een lange stilte heeft Sony dan eindelijk bekend gemaakt wanneer Driveclub in de winkels ligt. Vanaf 8 oktober aanstaande kunnen race-liefhebbers dan eindelijk aan de slag met de sociale-racer van Evolution Studios.

De Britse ontwikkelaar heeft tekst en uitleg gegeven waarom we zo lang hebben moeten wachten op de game die oorspronkelijk gepland stond te verschijnen bij de release van de PS4. In gesprek met met Game Informer zei game-director Paul Rustchynsky dat het voornamelijk had te maken met één feature: een dynamisch menu.

“De game fungeert echt als een soort sociaal netwerk.”, meld Rustchynsky. “Niet op dezelfde schaal als Facebook, maar wel vergelijkbaar. We moeten ervoor zorgen dat alle connectiviteit dat bij de game hoort, zoals bijvoorbeeld het aansluiten bij een club of het uitsturen van een ‘challenge’, of zelfs interactie hebben met de Driveclub app, allemaal werkt naar behoren. Het moet allemaal perfect met elkaar werken, daarom heeft het iets langer geduurd.”

Rustchynsky maakte ook bekend dat het aantal leden in een club omlaag is geschroefd van twaalf naar zes spelers. Reden hiervoor is dat het volgens de ontwikkelaar spannender is om met kleine clubs tegen elkaar te racen. De PlayStation Plus editie staat ook nog altijd op de planning; gamers met een abonnement op de online dienst van Sony kunnen gratis aan de slag met vijf banen en tien auto’s.