Drietal personages Pokkén Tournament gelekt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Drietal personages Pokkén Tournament gelekt

De aankomende Pokémon vecht-game, Pokkén Tournament, zal volledig draaien rondom de personages bekend van de populaire anime en games. Door een lek in een Japans magazine zijn er drie nieuwe Pokémon aan het licht gekomen die zich bij de al eerder bekendgemaakte vechters zullen voegen.

Het op Tekken gebaseerde Pokkén Tournament kreeg in augustus 2015 een release als arcade titel in Japan. Omdat de game een enorme populariteit  kende, werd door Bandai Namco besloten om de game wereldwijd uit te brengen op de Wii U. De laatste tijd wordt er steeds meer informatie bekend, bijvoorbeeld het nieuws rondom een eigen arcade-controller voor de titel, maar natuurlijk ook met welke personages we aan de slag kunnen. Zo werden onder andere Blaziken, Pikachu Libre en Machamp bekendgemaakt, die elk hun eigen vechtstijl hebben, passend bij hun type.

Nadat een aantal Pokémon bekend waren gemaakt, was het eigenlijk afwachten wanneer er nog meer bij zouden komen. Een lek in het Japanse magazine ‘CoroCoro Comic’, een maandelijks manga blad, heeft het antwoord op de vraag. In het blad werd namelijk vóór de officiële release vanuit de ontwikkelaar bekend dat Mewtwo, Garchomp en Braixen ook zullen deelnemen aan het gevecht. Eerder werd al bekend dat Dark Mewtwo speelbaar zou worden, maar blijkbaar besloot het bedrijf het origineel ook een kans in de strijd te geven. Verder maakte het blad nog bekend dat Garchomp een ‘Power Pokémon’ zal zijn met aanvallen zoals Sand Tomb en Dragon Rush en laat een afbeelding zien van zijn Mega Evolution.

Het daadwerkelijk spelen van de titel laat momenteel nog even op zich wachten, aangezien de game nog zonder vaste releasedatum zit. Wel is duidelijk dat Pokkén Tournament hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2016 uit gaat komen voor de Wii U.