Drie volwaardige VR-games in ontwikkeling door Valve

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Drie volwaardige VR-games in ontwikkeling door Valve

Tijdens een conferentie in Seattle gaf Gabe Newell aan dat Valve op het moment drie virtual reality-games aan het ontwikkelen is. Het bedrijf wil hiervan drie complete games voor de Vive van HTC maken. Daarnaast besprak Newell ook de redenering achter de stappen die zijn bedrijf in het terrein van VR-hardware zet.

In tegenstelling tot Valve’s demo The Lab moeten deze games volwaardige VR-games voorstellen. Newell berichtte dat hij verwacht deze games uiteindelijk te kunnen verkopen. Op het moment gebruikt het bedrijf zowel Unity als de Source 2-engine om ze te ontwikkelen. Verdere informatie over de games gaf Newell echter niet.

Volgens de leider stelt dit een onderdeel voor van Valve’s plannen om nieuwe stappen te zetten op het terrein van virtual reality. Tegelijkertijd met het maken van de games werkt het bedrijf verder aan de hardware ervan. Op vragen hierover reageerde Newell ermee dat Shigeru Miyamoto van Nintendo dit ook al deed. Valve moet dit volgens hem daarom ook kunnen.

Omdat hardware en software samen ontwikkeld zijn, vindt Newell dat dit de ervaring die de games bieden uiteindelijk verbetert. Hij beweerde dan ook dat Valve zich om deze reden bezighoudt met het werken aan hardware. Volgens de leider is hardware nooit een profitabele zaak geweest, dus voor het geld zit het bedrijf er in ieder geval niet in.