Drie Japanse Vita-games naar het westen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Drie Japanse Vita-games naar het westen

Europeanen en Amerikanen kunnen uitkijken naar de release van drie nieuwe Vita-games. Het gaat om Freedom Wars, Oreshika: Tainted Bloodlines en Soul Sacrifice: Delta. De eerste twee werden in eerste instantie alleen aangekondigd voor Japan, waar de laatstgenoemde daar zelfs al is verschenen.

Freedom Wars is een action-RPG die zich afspeelt in de verre toekomst, waar het in leven zijn gezien wordt als een strafbaar feit en mensen om die reden naar de gevangenis worden gestuurd. De game is zowel offline als online speelbaar met (lokaal) vier tot (online) acht man. De game wordt ontwikkeld door de Sony Japan Studio en moet dit jaar nog verschijnen.

Oreshika: Tainted Bloodlines is een echte JRPG gebaseerd op Japanse mythologie. In de game worden mensen vervloekt waardoor ze nog maar twee jaar te leven hebben. Het is aan de hoofdrolspeler de taak om daar samen met zijn familie een oplossing voor te vinden. De twist zit hem in het feit dat je met meerdere generaties uit je familie speelt om er op die manier zeker van te zijn dat de eigen bloedlijn krachtiger wordt met elke geboorte. Een releasedatum is momenteel nog niet bekend.

Soul Sacrifice: Delta is de opvolger van het vorig jaar verschenen Soul Sacrifice. Delta is grotendeels dezelfde game, maar dan volgepropt met extra content. De game kent nieuwe vijanden, gebieden, quests en magische krachten. Ook ziet het er allemaal een stuk mooier uit en kan iedereen zijn savegame van het origineel overzetten. De game verschijnt hier op 14 mei aanstaande.