Drie ‘innovatieve’ games van Lift London studio

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Drie ‘innovatieve’ games van Lift London studio

De in Londen gevestigde Microsoft Studios Lift London werkt aan vier innovatieve games die exclusief voor Xbox consoles zullen verschijnen. Drie daarvan zullen binnenkort onthuld worden.

De studio was door Microsoft opgezet om te werken aan games voor de Cloud. Ze hebben kennelijk niet stil gezeten, want in een interview met de Britse website OXM, zei Lift London’s topman Lee Schuneman dat ze aan vier nieuwe titels werken.

“De lat voor innovatie waar we aan willen voldoen ligt hoog. We hebben momenteel vier titels in ontwikkeling waarvan we er drie binnenkort kunnen onthullen. We weten zeker dat we hiermee aan de hoge eisen kunnen voldoen.”

Het gaat om titels die Free to Play zijn en de nadruk zullen leggen op altijd bereikbaar zijn. Aangezien eerder is gezegd dat de studio zich zal richten op Cloud games, is het aannemelijk om te denken dat de games in verschillende mate toegankelijk zijn voor beide Xbox consoles en Windows Phones. Schuneman voegde toe dat de studio hoopte een wereld te creëren die “groeit met het publiek en volgt op welk Windows apparaat ze ook bezitten”.