Dreams krijgt ‘early access’-versie dit voorjaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dreams krijgt ‘early access’-versie dit voorjaar

Media Molecule’s Dreams krijgt dit voorjaar een speciale ‘early access’-versie speciaal voor creatievelingen. Deze versie van de game zal minder echte gameplay bevatten en vooral bestaan uit de tools die Media Molecule ook gebruikt voor het maken van ervaringen in de game. Spelers zullen 30 euro kwijt zijn voor de versie.

In een bericht op de PlayStation Blog maakt Siobhan Reddy van Media Molecule bekend dat de Creator Early Access dit voorjaar beschikbaar zal komen. De versie zal niet alle content bevatten die in de uiteindelijke game beschikbaar zal zijn later dit jaar, maar wel alle middelen om content te maken voor de game. Volgens de studio zijn dit precies dezelfde middelen die het team ook gebruikt voor het maken van content:

Early Access won’t have everything that the full version of Dreams will, but you’ll get 100% of the same Dreams tools that we have used every day at MM to make our content. As well as fun, deep interactive tutorials catering for all skill sets and levels and Mm-crafted arcade games ready to play and remix.

Wanneer de Creator Early Access-periode precies gaat beginnen, is momenteel nog niet bekend. De blog-post noemt alleen een periode van dit voorjaar. Spelers die mee willen doen, moeten een bedrag van 29,99 euro betalen voor de toolset. Daarbij moeten ze zich inschrijven op een speciale pagina. Het aantal plekken is dan ook beperkt, zo meldt het team, al is het aantal beschikbare plekken wel groter dan bij de recente gesloten bèta.