Dreadnought ontwikkelaar Six Foot houdt ontslagronde

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dreadnought ontwikkelaar Six Foot houdt ontslagronde


Six Foot heeft officieel bevestigd dat het een aantal personeelsleden gaat ontslaan. Dit moet volgens de ontwikkelaar van Dreadnought om de studio niet failliet te laten gaan. De game zelf is nog maar slechts enkele dagen geleden uitgebracht.

Ontwikkelaar Six Foot heeft bekendgemaakt dat het noodzakelijk wat personeel moet laten gaan. Dit gaat om financiële redenen en is aan het begin van de zomer al aan het personeel gemeld. COO van de studio, Matt Ballesteros, deed dit in een vergadering waarin hij de penibele situatie van de ontwikkelaar meldde. Hij heeft tegen het personeel gezegd dat ze tot en met midden oktober door konden gaan. Iedereen van het team die zich daar niet aan wilde wagen mocht zonder oordeel vrijwillig vertrekken.

Dreadnought kreeg op Steam gemixte reacties. Zo voelde de game voor sommige spelers onder andere te gehaast. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de release op 14 oktober inderdaad versneld is gekomen. Dat gebeurde nadat de game eerst nog een lancering in de zomer zou krijgen.